"Omul Pernă" al lui Afrimvs. juriu conservator

503
Regizorul Radu Afrim, a cărui piesă – "Omul pernă" - a avut două nominalizări la Premiile UNITER, spune că se aștepta ca spectacolul său, cu o montare extravagantă, să nu fie apreciat de "juriul conservator" al galei de anul acesta.
"Când am văzut componența juriului care urma să decidă câștigătorii, am știut că «Omul Pernă» nu va câștiga, pentru faptul că este un spectacol cu o estetică revoluționară, care prezintă aspecte de atitudine socială, față de un spectacol clasic, de patrimoniu. Un premiu nu schimbă cu nimic valoarea unui spectacol de top european și spun asta cu toată inima. Părerea mea despre acest spectacol nu va fi influențată de ratarea unui premiu", a declarat Radu Afrim.
Pentru "Omul pernă", Radu Afrim a fost nominalizat la categoria Cel mai bun regizor, aceeași piesă concurând pentru premiul acordat celui mai bun spectacol al anului. În cele din urmă, la categoria Cel mai bun regizor a câștigat Tompa Gabor, pentru spectacolul "Trei surori", montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și desemnat Cel mai bun spectacol.
Juriul care a decis câștigătorii Premiilor UNITER 2009 a fost format din scenograful Ștefan Caragiu, criticii Ileana Lucaciu și Ion Cocora, actorul Mircea Rusu și regizorul Cornel Todea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7336 secunde