Onor la "Decebal"

586
Onor la
Pentru corpul profesoral și elevii Liceului Teoretic "Decebal", aceste zile se îngemănează cu o mare sărbătoare: împlinirea a 40 de ani de existență a instituției. Ieri, în prima zi de festivități, pe culoarele liceului s-au întâlnit vechi generații de profesori, dar și de elevi, cu actualii "locatari". Multă emoție, dar și bucurie sunt cuvintele care descriu cel mai bine atmosfera.
La deschidere, l-am întâlnit și pe Nicolae Checiu, profesor de istorie pensionat, primul director al acestei instituții, care ne-a declarat: "Mi-aduc aminte cu mari emoții, justificate, că, la 15 septembrie 1970, am avut marea șansă de a mi se acorda încrederea unui post de director al acestui liceu. Începutul a fost greu, dar treptat, treptat au venit și bucuriile, împlinirile, satisfacțiile. Tot ce s-a făcut se datorează sprijinului unui corp profesoral de înaltă ținută didactică, profesională și morală, împreună cu părinții și elevii. Am reușit să așezăm pe baze noi, moderne relația profesor-elev, ceea ce însemna respect, dar și încredere și obligațiuni deopotrivă.
Astăzi, la 40 de ani, emoțiile mă copleșesc și mai mult, dar sunt mândru și fericit că cei de astăzi, laolaltă cu elevii duc mai departe tradiția acestui liceu, înființat în această zonă a orașului, Tomis Nord, cu o populație de peste 30.000 de locuitori, aproape cât populația Medgidiei. Acest locaș a izbutit să fie respectat și să participe la competiții alături de celelalte unități școlare".
De asemenea, actualul director, prof. Cornelia Șerban, cu greu își putea controla emoțiile unui eveniment atât de important în activitatea sa: "În aceste zile, la întâlnirea lunilor cu cele mai frumoase nume din calendarul popular - Florar și Cireșar, școala noastră își adună fiii sub semnul unei continue rodiri. Funcționând deopotrivă în profil teoretic, apoi industrial și din nou teoretic, Liceul «Decebal» Constanța, anterior Liceul nr. 5, poartă cu sine prin tot ceea ce a oferit în timp virtuțile de responsabilitate și temeinicie ale activității sale. Școala nu reprezintă doar o instituție, ci mai ales spiritul care domnește în interiorul ei".
Astăzi, festivitățile continuă cu concursuri de limbă, cultură și civilizație engleză, de cultură generală, de șah, de tenis de masă, dar și prezentări multimedia pe diverse teme. La ora 16, pe scena Casei de Cultură din Constanța, va avea loc un spectacol aniversar coordonat de prof. Mihaela Iordache.

Pentru anul școlar 2011-2012, oferta educațională a Liceului Teoretic "Decebal" este următoa-rea: trei grupe la preșcolari, două clase I, trei clase a V-a și șase clase a IX-a, respectiv: două clase de matematică-informa-tică, două clase de științe ale na-turii, o clasă de filologie, o clasă de științe sociale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 26 Mai 2011
Stire din Cultură-Educație : Vine Bacul, uite șpaga!
Pagina a fost generata in 1.4272 secunde