Opinia ministrului Educației despre rezultatele de la Bacul special

86
Opinia ministrului Educației despre rezultatele de la Bacul special - remuspricopie-1370245077.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat, conform rtv.net, că rezultatele obținute de elevii care au susținut sesiunea specială a bacalaureatului sunt unele de nivel mediu. Pricopie a explicat că, din analiza datelor, rezultă că elevii sportivi au avut rezultate puțin mai slabe, în vreme ce toți olimpicii au promovat fără probleme.




"Nu sunt rezultate bune, nu sunt rezultate slabe. M-am uitat cu mare atenție pe toate datele pentru că, sigur, noi avem acel procent de 50% pe toate categoriile de programe. Avem elevi olimpici, care au trecut cu un procent de sută la sută, avem elevi sportivi care au trecut cu 44% (...), iar elevii sportivi au fost mult mai mulți decât elevii olimpici. Eu cred că este un rezultat care poate fi îmbunătățit, dar repet, este doar o porțiune din ceea ce urmează să se întâmple. (...) Probabil că rezultatul este unul mediu", a spus Remus Pricopie.


Ministrul Educației a vorbit și despre decontarea banilor pentru naveta elevilor, precizând că această problemă a apărut din cauză că unele firme de transport percep tarife și de zece ori mai mari pentru aceeași distanță.


"Cred că faptul că în cinci zile s-au deblocat sume distincte este un semn clar că această problemă este pe agenda Guvernului și încercăm să o rezolvăm. În același timp, însă, (...) această problemă a apărut, în principal, din cauza faptului că anumiți transportatori, nu toți, au considerat că indiferent de valoarea abonamentului Guvernul și Ministerul trebuie să deconteze. Și așa ajungem în situația în care deși în același județ sau județe diferite un elev plătește pentru o distanță de 15 kilometri un abonament de 25 de lei, un alt transportator și sunt mulți alți transportatori care aplică tarife de 5, 6, am identificat și de 10 ori mai mari", a afirmat ministrul Educației, care a promis că va face publice aceste date în perioada următoare.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacol al studenților de la Arte
Pagina a fost generata in 0.6332 secunde