"Ora de aur a Parisului", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

62
Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța a pregătit un final de săptămână ce pune în valoare posibilitățile multi-artistice pe care le are, acesta fiind unul dintre puținele teatre din țară ce înglobează muzica simfonică, balet, operă și operetă în repertoriu.

Sâmbătă 18 mai, de la ora 19, Compania de Balet prezintă poemul vocal-coregrafic "L’heure d’or de Paris". În regia, scenografia și coregrafia cunoscutului prim-solist Horațiu Cherecheș, este al doilea spectacol de acest gen din repertoriul Companiei de Balet, premiera având loc în cadrul Festivalului de Operă și Balet la 10 noiembrie 2012.

"L’heure d’or de Paris", în traducere "Ora de aur a Parisului" dorește să aducă în inimile spectatorilor prin intermediul balerinilor dar și al soliștilor vocali, puțin din farmecul și romantismul Parisului, muzica aparținând unor cunoscuți compozitori francezi clasici și contemporani cum ar fi: Massenet, Debussy, Ravel, Saint Saens, Edith Piaf, Jacques Brel, Pierre Delanoe, Claude Lemesle, Serge Gainsbourg. Partea a doua a spectacolului va dezvălui o concepție deosebită a acestui proiect, având în vedere muzica susținută live de Daniela Vlădescu și Marius Eftimie. Cu acest spectacol, Compania de balet va avea și o reprezentație în de-plasare: la Bistrița în data de 22 Mai.

Distribuția spectacolului îi cuprinde pe: Amalia Mîndruțiu, Eliza Maxim, Rie Aoyagi, Delia Luca, Laima Costa, Kanoko Suzuki, Costea Ayla, Yukimi Otsuka, Dorina Drăgoeaș, Horațiu Cherecheș, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Mihai Pâslaru, Sorin Gâlcă, Ștefan Râuț, Andrei Tarcău. Asistent coregrafie: Monica Cherecheș; regie de culise: Gelu Râpă.

Săptămâna se închide duminică, 19 mai de la ora 19, cu opera în trei acte "La Traviata" de Giuseppe Verdi pe un libret de Francesco Maria Piave după Dama cu camelii de Alexandre Dumas Fiul, operă a fost prezentată în premieră absolută la teatrul La Fenice din Veneția, la 6 martie 1853.

La Traviata este ultima operă din celebra trilogie populară a lui Verdi, după Rigoletto și Trubadurul. Originalitatea majoră a acestei opere constă în primul rând în transpunerea pe scena lirică, mai tradițională decât cea a teatrului vorbit, a unui subiect contemporan și a unei lucrări literare recente. Romanul lui Dumas-fiul fusese scris la 1848, iar piesa a fost extrasă din acesta pentru a fi prezentată scenic la Paris la data de 6 februarie 1852, cu doar 13 luni înainte de prezentarea Traviatei. Pentru a menaja conveniențele, subiectul a trebuit transpus în secolul al XVIII-lea (ceea ce nu a împiedicat căderea inițială a operei la premieră, eșec datorat în primul rând mediocrității interpretării). Operă intimă, al cărei succes va veni de-abia la 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția.

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", alături de compania AVON Cosmetics, organizează o tombolă pentru spectatorii care au achiziționat bilete la spectacolele din data de 18 și 19 mai, unde aceștia vor putea câștiga produse cosmetice oferite de compania AVON Cosmetics.

Prețul biletelor este între 20 lei (elevi, studenți și pensionari) și 40 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7887 secunde