Ora de dirigenție ar putea să dispară

382
Ora de dirigenție ar putea să dispară - sporuldedirigentie-1558519251.jpg

Articole recomandate

Ora de dirigenție ar putea să dispară din programa școlară! Este dorința ministrului Educației care propune înlocuirea acestor clase cu ore de consiliere profesională, scrie digi24.ro


Propunerea se regăsește în documentul "Educația ne unește", elaborat de ministerul Educației, care se află deja în dezbatere publică.

Ecaterina Andronescu vrea ca ora de dirigenție să fie înlocuită cu ora de consiliere profesională, care ar trebui ținută de o persoană calificată în acest sens. Potrivit acestui proiect, accentul ar trebui pus pe abilitățile elevilor în diferite discipline și, de asemenea, pe competențele lor.

Schimbarea ar urma să fie pusă în practică în ciclul secundar inferior, care începe la 12 ani, adică pentru elevii claselor a șaptea, a opta și a noua.

Specialiștii din educație susțin că ideea este bună, dar greu de pus în practică, în România. Asta pentru că nu există suficienți consilieri. În București, de exemplu, există 1.300 de elevi la un astfel de consilier, în timp ce legea prevede maximum 800 de elevi la un astfel de profersor specializat în orientare profesională.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3307 secunde