"Otello", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

379
1
Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța pune în scenă duminică, 27 mai, de la ora 19:00, penultima dintre capo-doperele compuse de Giuseppe Verdi, "Otello", pe un libret de mare calitate scris de Arrigo Boito după celebra piesă Othello a dramaturgului englez William Shakespeare.

Ca și în cazul ultimei sale opere, Falstaff, a cărei premieră absolută a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, la 9 februarie 1893, se observă influența clară wagneriană, trecerea de la opera bazată pe arii și tehnica de interpretare bel-canto la genul cunoscut ca fiind operă simfonică. Premiera operei a avut loc la Milano, la Teatro alla Scala, în ziua de 5 februarie 1887.

Din distribuția spectacolului, fac parte Marius Budoiu (Cluj), Akiko Hayakawa (Japonia), Ștefan Ignat (București), Doru Iftene, Bogdan Sandu, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Lucia Mihalache și Ioan Vrășmaș. Spectacolul se va desfășura sub bagheta maestrului dirijor Koichi Inoue din Japonia.

Biletele puse la vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 10 lei și ajung până la 25 de lei, în funcție de poziția locului în sala de spectacol.



Comentează știrea

Iago
25 mai 2012
Otello?

Saracul Budoiu!!!!!!!!!!Stie ca VA CANTA CU AKKIKO?D -na Directrice cu spaga la teschera si publicul cu urechile la ORL dupa show. Ia la manele!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde