Până și elevii pot proiecta transport în comun cu energie verde

225
Până și elevii  pot proiecta  transport în comun cu energie verde - panasielevii-1488898602.jpg
Competiția Sci-Tech Challenge 2017, organizată de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul ExxonMobil România, a atras, week-end-ul trecut, 110 elevi de la 16 licee din Constanța, pasionați de știință, tehnologie și antreprenoriat. 


Aflată la cea de-a V-a ediție în România, competiția încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale. 


Anul acesta, elevii constănțeni au fost provocați să conceapă soluții inovative pentru autoritățile locale, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la autoturisme, cu 40%, până în 2040. 


Transportul în comun mai dezvoltat și realizat cu autobuze electrice, modificarea suprafeței de transport pentru a genera energie, promovarea mersului pe bicicletă, suplimentarea motoarelor existente cu alte surse de energie verde au fost doar unele dintre ideile câștigătoare ale elevilor constănțeni. 


Finaliștii de la liceele constănțene care vor reprezenta România la finala euro-peană sunt Adriana-Didona Constantinescu (Liceul Teoretic "Decebal"), Andreas Bălan (Liceul Teoretic "Ovidius"), Andrei Costea (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"), Andreea Cojocaru (Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu), Dan Andrei Bului (Liceul Teoretic "Decebal"). 


Elevii câștigători vor ajunge în finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge, care se va desfășura pentru a doua oară online, în data de 21 martie. Elevii constănțeni vor concura împotriva câștigătorilor finalelor naționale din celelalte șase țări participante: Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia și Marea Britanie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3431 secunde