Paradă fastuoasă a costumelor tradiționale tătărești

1002

Articole de la același autor

Din dorința de a se alătura demersurilor de promovare a litoralului românesc, după cum afirma chiar organizatorul Gelil Eserghep, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, zilele acestea, constănțenii și turiștii au șansa de a fi părtași la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco - Tătar.

Vineri, în prima zi a Festivalului, trecătorii aflați în proximitatea traseului paradei costumelor tradițio-nale tătărești, desfășurat de la Sala Sporturilor și până la Teatrul de Vară Soveja, au putut admira ținutele numeroșilor participanți.

Cei prezenți au dat dovadă de mult interes pentru activitatea cu caracter festiv, în special tinerii care s-au arătat încântați de faptul că au avut ocazia să îmbrace o haină tătărească veche. Sheila, una dintre participantele la eveniment, ne-a declarat: "Festivalul reprezintă pentru mine ceva deosebit, special, ceva ce am făcut de mică".

Vuietul fanfarei a stârnit curiozi-tatea trecătorilor care nu au ezitat să privească sau să imortalizeze momentele artistice.

Ziua de ieri s-a încheiat cu un spectacol la Teatrul de vară Soveja, unde alături de ansambluri din România, pe scenă au urcat și ansambluri din Ucraina - Crimeea, Turcia, Macedonia, Bulgaria și Kazahstan.

Sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 15, va avea loc turneul de lupte tradiționale tătărești - kureș, în imediata apropiere a Teatrului de Vară Soveja după care, începând cu ora 19, pe scena Teatrului Soveja vor urca, din nou, ansamblurile invitate în festival. În cadrul spectacolului de sâmbătă seara, organizatorii vor acorda și diplome și plachete ansamblurilor și artiștilor participanți.

Intrarea la spectacolele din cadrul festivalului este liberă!

Cea de-a XIX-a ediție a Fes-tivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar este organizată de UDTTMR, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și cu susținerea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și a Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Diana NEAȚĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5863 secunde