Părinți snobi într-un sistem educațional falit

2687
10
Părinți snobi într-un sistem educațional falit - fondspagai-1389537112.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă nu își asumă public declarațiile, majoritatea directorilor constănțeni recunosc că, fără sprijinul părinților, școlile

ar fi niște triste incinte, neprimitoare, întrucât statul român nu mai alocă fonduri pentru învățământ.

Nu mai contează de când s-a produs subjugarea părinților de dragul unor condiții omenești de studiu pentru odrasla lor, cert este că situația tacită a escaladat tocmai de teama consecințelor care se subînțeleg, respectiv marginaliza-rea copilului și etichetarea lui indiferent de notele din catalog.

Redacția "Cuget Liber" a lansat, week-end-ul trecut, pe site-ul www.cugetliber.ro, o dezbatere cu titlul "Ți s-au cerut bani la școala copilului tău?", la care au avut tăria să răspundă, până în prezent, câțiva părinți.

"Nu este permis așa ceva. Părinții sunt vinovați, fiindcă sunt snobi și vor doar copii premianți. Avem numai copii premianți, olimpici, «super-dotați», tineri absolvenți ai nu știu câtor facultăți și toți sunt... afoni. Marea majoritate a premiilor și diplomelor sunt cumpărate de părinți. O mare greșeală, cum la fel e o mare greșeală să dai bani la medici pentru a te trata sau pentru o problemă deosebită de sănătate. DATORIA LOR, a medicilor și profesorilor, este să își facă datoria, în schimbul remunerării corespunză-toare. Așa cum, fiecare dintre noi, ne facem datoria la punctul de lucru. Să îi văd pe părinții cinstiți care recunosc aici, și nu numai aici, greșeala pe care o fac față de copiii lor, față de copiii marginalizați din cauza lipsei de bani și față de părinții obligați să suporte snobismul și prostia unora", este de părere Crina.

"Sunt de acord cu ceea ce spune Crina. În plus, de multe ori, părinții oferă cadouri nu neapărat pentru a-i mulțumi doamnei, ci mai ales să arate celorlalți părinți cât și ce își permit. Clasele de fițe sunt formate tot de părinți care la un moment dat nu mai știu nici ei ce-și doresc: ba e prea mult, ba e prea puțin, ba doamna e prea înțelegătoare, ba e prea dură. Mai auziți părinți mul-țumiți? Trăiesc exact ca în telenovelele TV. Cadourile sunt pornite de la părinți. N-am întâlnit cadre di-dactice care să ceară, poate să bată apropo-ul da, dar să ceară în niciun caz. Prea se face mare vâlvă cu cazul de la București. Când se întâmplă ceva bun, de ce nu se insistă atât de mult? Se încurajează o atitu-dine de dispreț, lipsă de respect față de cadrele didactice. Să încercăm doar în gând să fim în locul lor în fața acestor copii cu care nici noi nu ne mai înțelegem și în fața acestor părinți cărora nu le mai intri în voie și care au prea multe probleme și care abia dacă mai stau de vorbă cu copiii lor. Nimeni nu face minuni, iar educația începe de acasă", se alătură cu un comentariu Andy.

"NU EXISTĂ școală în Constanța unde să nu se fi dat «ATENȚII», că așa se numesc, și totul pleacă de la părinții care vin cu aceste idei că trebuie să le mulțumim pro-fesorilor că vin la serviciu și își fac treaba. Ca și când eu dacă merg la serviciu mă premiază cineva și este suficient să deschidă cineva gura că prostimea imediat se ia după acea persoană. Numai cazurile sociale sunt scutite de aceste atenții, dar să mă ierte Dumnezeu, la ce salarii avem, cred că toți suntem cazuri sociale, dar nu vrem să recunoaștem, să nu râdă ceilalți de noi, vă dați seama cum am ajuns", semnează ANI.

"Chiar Ministerul Educației încurajează strângerea de fonduri"

Alexandru Bajdechi, președintele Asociației Elevilor din județul Constanța, este de părere că prin Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ, Ministerul Educației a "legalizat" strângerea de fonduri.

"Prin încurajarea constituirii aso-ciaților de părinți cu personalitate juridică, Ministerul Educației încu-rajează colectarea banilor pentru finanțarea extrabugetară. Ce altă justificare ar avea, decât pentru înființarea de conturi bancare? Considerăm că acest gen de corupție din sistemul preuniversitar este o problemă care merită tratată cu toată responsabilitatea, întrucât «tradițiile» au creat precedente cum ar fi mita de la bacalaureat sau acordarea de note mai bune pentru mediile necesare la examene. S-ar putea stopa fenomenul numai atunci când elevii, părinții și profesorii vor decide unanim acest lucru, iar Guvernul nu va mai încuraja aceste practici prin subfinanțarea învățământului românesc", a declarat Bajdechi.

"La inițiativa părinților se face totul!"

Foarte indignată de modul în care s-a adresat părinților directoarea de la școala din Capitală, Bunian Șachir, președintele Asociațiilor de Părinți din județul Constanța, declara, pentru "Cuget Liber", că în județul Constanța nu există ase-menea abordări: "În județul Con-stanța, majoritatea directorilor au o bună colaborare cu părinții și acest lucru conduce la înăbușirea din fașă a unor astfel de inițiative. Toți banii care se strâng prin asociațiile de părinți se fac pe baza unor chitanțiere și totul este legal. Faptul că părinții au plăcerea să ofere un buchet de flori sau o mică atenție cadrelor didactice nu înseamnă în nici un caz că încurajează șpaga. Toate inițiativele aparțin părinților și fiecare este liber să decidă ce vrea să facă și nimic nu s-a întâmplat la solicitarea cadrelor didactice. Poate și dvs. ați contribuit la o mică atenție, dar nu s-a făcut public acest lucru și sigur nu a fost la cererea cadrului didactic. Vineri (10 ianuarie - n.r.), la invitația domnului inspector general, am participat la o videoconferință cu ministrul Educației. De fapt, noi avem o relație foarte bună cu actualul inspector general".

Vom reveni și cu opinii ale cadrelor didactice legate de acest subiect. 

Comentează știrea

convins
13 ianuarie 2014
Ateu

Cand dai bani la medic ai sanse sa te vindeci de respectiva boala prin atentia sporita a medicului dar cand dai bani la biserica pentru sanatate ii dai degeaba pentru ca rezultatul este zero, dai bani la doctor cand ai nevoie dar la biserica dai o viatza intreaga si nu se mai vaita nimeni ca..ce de bani a dat pentru nimic, orasul Cosntanta este sufocat de aceste cladiri parazite care nu stiu altceva decat sa stranga bani dar romanii sunt dobitoci din nastepre pt ca asa au fost crescuti de parinti lor idioti

noni
13 ianuarie 2014
si da si nu

Fita mi se pare sa nu mi se ceara si sa incep sa dau ca prostul. Dar cand mi-am inscris copilul la scoala, am ajuns in clasa de curs si aceasta era PRAF !!! Ni s-a spus sec in fata ca atat poate scoala oferi, e la aprecierea noastra daca lasam copiii in acel grajd sau le amenajam noi ceva decent. Decenta presupunea: parchet, zugravit, lambriu, catedra, table, mobilier copii, jsa clasa, undeva spre 10 000 lei. Deci pe banii mei construiesc scoala ?Este vorba de alta scoala de fite, 39.

noni
13 ianuarie 2014
si sa nu uit !

Aceste atentii, cadouri, nu se cer direct, ca sa nu fie probleme. Exista inaintasi care sa ocupa de marketing, parinti care cunosc profesorul, alti profesori care cunosc parintii din clasa colegilor, alti binevoitori din cei care au terminat sau au cunoscut sistemul...etc. Si apropo, ateul are dreptate, la scoala, doctori, avocati, mai speri ceva de banii dati,dar la preoti ? Ca pile la Dumnezeu are fiecare in functie de faptele sale, nu de recomandarea preotilor.

Lex
13 ianuarie 2014
Vezi Codul Penal

A se vedea Codul Penal : darea si luarea de mita se pedepseste, deci, cine da ?..parintele si cine ia, cadrul didactic pentru copii, pentru ca viata lor sa fie cat de cat frumoasa la scoala, pentru ca statul da zero lei si zero bani. Traiasca invatamantul romanesc ! Lasati profesorii in pace, judecati ca si Traian Basescu ? care a spus ca invatamantul romanesc scoate t......., da...el este cel mai mare t....... pe care l-a dat invatamnetul romanesc vreodata !

URaaaaaa
13 ianuarie 2014
hoho

Ateule candideaza.Eu te votez !

Mioara
13 ianuarie 2014
si da si nu

Nu este singura 39 si 40 "Aurel Vlaicu "la fel am renovat pe bani nostri si nu avem nici o satisfactie pentru tot ce am facut profesori nu i-si fac datoria ne pregatim de examene peste putin timp iar profesorii nostri vorbesc la telefon in ora in loc sa predea au pretentii colosale cumparam teancuri de culegeri dar nu lucram ca sa faci fata intr-o astfel de scoala trebuie sa meditezi copilul dar daca se poate la profu de la clasa asta ca sa nu te vada ca pe un ciudat .Draga Noni am ajuns o tara cu cel mai slab nivel de pregatire scolara din lume se va umple tara de analfabeti ca nu ii vor mai da la scoala pe copi ca nu mai fac parintii fata de cate taxe trebuie achitate si cum nici invatamantul nu mai este gratuit mai bine acasa.

Răspuns la: si da si nu
Adăugat de : noni, 13 ianuarie 2014
Fita mi se pare sa nu mi se ceara si sa incep sa dau ca prostul. Dar cand mi-am inscris copilul la scoala, am ajuns in clasa de curs si aceasta era...
Dr akon
13 ianuarie 2014
Fondul clasei vs. Fondul scolii

In anul 1986 am intrat in clasa intai.De atunci pana in 1998 nu a fost an in care parintii sa nu cotizeze fie pentru reparatii,imbunatatiri sau cadouri.Nu Mai spun ca in ciclul primar erau mamici de profesie casnice care faceau cumparaturile tovarasei invatatoare.Da stateau la cozi pt invatatoare.Parintii faceau cate ceva in functie de profesia lor.Chiar si ca militar in termen strangeam bani pentru materiale de curatenie,iar acum imi cumpar consumabilele la serviciu.Deci asa am invatat si in mod sigur o sa particip la fondul clasei unde o sa invete copiii mei.De ce??????Fiind ca asa am pomenit si asa ne e bine noua!Cati dintre voi nu ar da ceva ca sa evite o aglomeratie sau sa obtina ceva mai repede????Suntetzi asa drepti?

GHEORGHE
13 ianuarie 2014
mihail eminescu

Opțiuni pentru această postare Manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu vor începe mâine, 14 ianuarie 2014, în parohia Vorona din Protopopiatul Botoșani. Amintim că Raluca Iurașcu, mama lui Eminescu, s-a născut în satul Joldești din comuna Vorona. După cum ne-a relatat pr. paroh Cristian Ștefan, în Așezământul social-filantropic "Sfântul Nicolae" al parohiei Vorona-Centru va avea loc o șezătoare cultural-artistică, la care vor asista invitații din toată țara care vor veni la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu. După oficierea Parastasului pentru Mihai Eminescu și pentru familia poetului, va fi organizat un pelerinaj la Mănăstirea Vorona din județul Botoșani. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Tara mea de glorii, tara mea de dor? Bratele nervoase, arma de tarie, La trecutu-ti mare, mare viitor! Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul, Daca fiii-ti mindri aste le nutresc; Caci ramine stinca, desi moare valul, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. Vis de razbunare negru ca mormintul Spada ta de sânge dusman fumegind, Si deasupra idrei fluture ca vintul Visul tau de glorii falnic triumfind, Spuna lumii large steaguri tricolore, Spuna ce-i poporul mare, romanesc, Când s-aprinde sacru candida-i vilvoare, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. Ingerul iubirii, ingerul de pace, Pe altarul Vestei tainic surizind, Ce pe Marte-n glorii sa orbeasca-l face, Când cu lampa-i zboara lumea luminind, El pe sinu-ti vergin inca sa coboare, Guste fericirea raiului ceresc, Tu il stringe-n brate, tu îi fa altare, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Tinara mireasa, mama cu amor! Fiii tai traiasca numai în fratie Ca a noptii stele, ca a zilei zori, Viata în vecie, glorii, bucurie, Arme cu tarie, suflet romanesc, Vis de vitejie, fala si mindrie, Dulce Romanie, asta ti-o doresc! Manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu vor începe mâine, 14 ianuarie 2014, în parohia Vorona din Protopopiatul Botoșani. Amintim că Raluca Iurașcu, mama lui Eminescu, s-a născut în satul Joldești din comuna Vorona. După cum ne-a relatat pr. paroh Cristian Ștefan, în Așezământul social-filantropic "Sfântul Nicolae" al parohiei Vorona-Centru va avea loc o șezătoare cultural-artistică, la care vor asista invitații din toată țara care vor veni la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu. După oficierea Parastasului pentru Mihai Eminescu și pentru familia poetului, va fi organizat un pelerinaj la Mănăstirea Vorona din județul Botoșani. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Tara mea de glorii, tara mea de dor? Bratele nervoase, arma de tarie, La trecutu-ti mare, mare viitor! Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul, Daca fiii-ti mindri aste le nutresc; Caci ramine stinca, desi moare valul, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. Vis de razbunare negru ca mormintul Spada ta de sânge dusman fumegind, Si deasupra idrei fluture ca vintul Visul tau de glorii falnic triumfind, Spuna lumii large steaguri tricolore, Spuna ce-i poporul mare, romanesc, Când s-aprinde sacru candida-i vilvoare, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. Ingerul iubirii, ingerul de pace, Pe altarul Vestei tainic surizind, Ce pe Marte-n glorii sa orbeasca-l face, Când cu lampa-i zboara lumea luminind, El pe sinu-ti vergin inca sa coboare, Guste fericirea raiului ceresc, Tu il stringe-n brate, tu îi fa altare, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Tinara mireasa, mama cu amor! Fiii tai traiasca numai în fratie Ca a noptii stele, ca a zilei zori, Viata în vecie, glorii, bucurie, Arme cu tarie, suflet romanesc, Vis de vitejie, fala si mindrie, Dulce Romanie, asta ti-o doresc!

Răspuns la: Ateu
Adăugat de : convins, 13 ianuarie 2014
Cand dai bani la medic ai sanse sa te vindeci de respectiva boala prin atentia sporita a medicului dar cand dai bani la biserica pentru sanatate ii...
GHITA
13 ianuarie 2014
CURAT MURDAR

SCOALA ROMANEASCA NU" SCOATE TAMPITI",SCOATE PROSTI CU DIPLOMA.SI INCA PE BANDA RULANTA...DACA NU CREDETI MERGETI IN SCOLI CAND SE DAU EXAMENELE.SPUNETI CATI BANI DATI PT ACEST "PROTOCOL"..NU VA MAI ASCUNDETI DUPA DEGET...AVETI CURAJ SA VB.ASA DE FATA CU UN CADRU DIDACTIC??VA SPUN EU,NU.!!!..VORBITI PE LA COLTURI SI GATA.....VOI STITI CE ESTE SARACIA?!?!?DACA RAMANETI IN STAREA VOASTRA DE PROSTIE VETI AFLA CURAND....DE CE SE RIDICA BISERICI PE ORICE PALMA DE PAMANT LIBER,INTRE BLOCURI,IN PARCURI ???SUNTETI MAI BUNI LA SUFLET??VA TINE DE FOAME??AVETI CURAJ SI VB.DESCHIS ,IN FATA NU PE LA COLTURI !!

christian louboutin shoe sale
28 februarie 2014
christian louboutin shoe sale

louboutin rhinestone pumps Stiri Cultură-Educație : Părinți snobi într-un sistem educațional falit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin shoe sale http://benjaminlincoln.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-nordstrom.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8571 secunde