Părinții, obligați de Ministerul Educației să asigure suportul pentru lecțiile online ale elevilor

942
Părinții, obligați de Ministerul Educației să asigure suportul pentru lecțiile online ale elevilor - parintiiobligati-1587734488.jpg

Articole de la același autor

Ordinul nr. 4135 emis de Ministerul Educației Naționale îi obligă pe educatori, învățători și profesori să țină online cursurile pentru care sunt plătiți, pe toată perioada suspendării activității în școli. De asemenea, participarea elevilor la aceste lecții este obligatorie.

Documentul legislativ pune, însă, în cârca părinților o povară destul de mare: să le cumpere copiilor telefoane smart, tablete, laptop-uri sau calculatoare de birou.

Astfel, conform articolului 11, "părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul legal are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul și participarea preșcolarului sau elevului la activitățile de învățare online organizate de unitatea de învățământ".

Pentru elevii care au primit echipamentele informatice și de comunicare de la școală, prin autoritățile locale, părinții răspund material pentru distrugerea lor. Mai mult decât atât, tot părinții trebuie să asigure conexiunea la internet a gadgeturilor folosite de elevi, ceea ce înseamnă un efort financiar suplimentar.

Deja, mai multe asociații și organizații de elevi au transmis puncte de vedere în care vorbesc despre "transformarea dreptului la educație într-un privilegiu".

"Prevederile sunt profund discriminatorii, întrucât condiționează accesul la educație în funcție de starea financiară a fiecărei familii", este de părere președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Silviu Morcan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.466 secunde