Parteneriat între liceele de artă din Constanța și Ankara

138
1

Articole recomandate

În aprilie 2013, Colegiul Național de Arte "Regina Maria’’ a încheiat un acord de înfrățire cu Liceul de Arte Frumoase din Ankara, Turcia (Ankara Guzel Sanatlar Lisesi). 

În cadrul acestui parteneriat, un grup de 40 de elevi ai colegiului a vizitat Liceul de Arte Frumoase din Ankara, participând la o serie de activități culturale și educative. Elevii au fost însoțiți de director Gevat-Ismet Nejdet și de șase cadre didactice: Inga Dășanu, Magda Ghilescu (profesori muzică), Delia Boeru, Roxana Xenis-Oprea (profesori coregrafie), Anca Apostolache (profesor arte plastice) și Felicia Georgescu (profesor engleză).

Elevii au dat curs invitației partenerilor din Turcia, activitățile derulându-se conform Proiectului "Cultură și tradiții", ce favorizează schimbul cultural dintre cele două instituții. Elevii au participat la activități desfășurate în cabinete de specialitate - coregrafie, muzică, arte plastice - finalizate cu un vernisaj cu lucrări de artă plastică, realizate atât de elevii români, cât și de cei din Turcia. De asemenea, a avut loc și un spectacol muzical-coregrafic, susținut de elevii celor două instituții.

La sfârșitul săptămânii, copiii au fost găzduiți de familii ale elevilor liceului din Ankara. Profesorii au participat la acțiuni de socializare, fiind apreciate tradiția culinară, bucătăria turcească.

Pe lângă manifestările culturale, au fost vizitate câteva obiective turistice ale Turciei. Perioada deplasării la școala parteneră a fost aleasă, astfel încât cele două instituții să aibă ocazia de a sărbători împreună Ziua Turciei. Cu această ocazie, delegația colegiului constănțean a vizitat Muzeul Atatürk și Ambasada României la Ankara.

Comentează știrea

christian louboutin prices
28 februarie 2014
christian louboutin prices

red bottom heels shoes Stiri Cultură-Educație : Parteneriat între liceele de artă din Constanța și Ankara | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin prices http://lolamuses.com/images/christian-louboutin-vendome.asp

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Iată când începe postul Crăciunului
Marţi, 12 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Elevii în grevă japoneză
Pagina a fost generata in 1.1799 secunde