Participări de succes ale elevilor de la Liceul "Ovidius"

510
La Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați s-a desfășurat recent a XII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Cristian S. Calude", unde două echipaje de gimnaziu ale Liceului Teoretic "Ovidius" au câștigat locurile 1, respectiv 3.
La secțiunea pentru clasele V-VII a concursului Interjudețean de Matematică "Cristian S. Calude", la care elevii îndrumați de profesorii Mirela Dănilă și Dorin Arventiev, au obținut trei mențiuni.
Concursul Interjudețean de Matematică "Cristian S. Calude" poartă numele profesorului Cristian S. Calude, fost elev al Colegiului Național "Vasile Alecsandri" Galați și, în prezent, este profesor la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă. Concursul este organizat în fiecare an de către catedra de matematică a colegiului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Societatea de Științe Matematice din România, filiala Galați.
O altă participare a elevilor ovidieni a fost la Călărași, la concursul de matematică "Ion Barbu - Dan Barbilian", la care elevii îndrumați de Cristina Homentcovschi, Vladimir Vântu și Ștefan Stănișor au obținut două mențiuni. Concursul "Ion Barbu - Dan Barbilian" este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare matematică. La secțiunea pentru clasele V-VIII au participat 387 elevi din județele Argeș, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Iași, Sibiu, Vâlcea, Vrancea, Municipiul București, precum și elevi din Bulgaria și elevi din Republica Moldova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8891 secunde