Participări internaționale ale ansamblului folcloric de la Colegiul "Mircea"

266
Participări internaționale ale ansamblului folcloric de la Colegiul
După ce au reprezentat Constanța la Shanghai, în 2004, iar anul acesta, la Festivalul Europeade, din Lituania, au fost primiți cu multă căldură și aprecieri, membrii ansamblului folcloric al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" au fost invitați să participe la Festivalul balcanic de dansuri populare de la Izmir, ce a avut loc săptămâna trecută.
Cu un palmares întrerupt de la ediția din 1936, festivalul inițiat de Kemal Ataturk în persoană s-a reluat abia anul trecut, ediția din 2009 fiind considerată a cincea.
Cu o coregrafie semnată de Mihai Vasile, un personaj binecunoscut în lumea fol-clorului constănțean, prestația "mirciștilor" a constat într-un colaj de dansuri de mare spec-taculozitate și atractivitate – capra, căluții, învârtită, feciorească, brașoveanca. În același timp, însă, liceenii au avut parte și de un program de vizitare interesant, ajungând să viziteze Agora Smirnei, Effes și Troia.
Evident mândru de valoarea elevilor săi, directorul Vasile Nicoară ne-a povestiti că la un moment dat ghidul a întrebat la coloanele din Effes dacă pot să spună de ce stil aparțin capitelurile. "Iar ai mei au identificat imediat stilurile doric, corintic! Și apoi am fost mândru descoperindu-i cum își asumă identitatea națională! I-am văzut cât de mândri au fost când au ținut steagul României, alături de un steag al altei țări".
În urma acestei participări au fost invitați de reprezentanții Albaniei și ai Croației de a participa, anul viitor, la fes-tivalurile pe care le organizează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0795 secunde