Păsări vorbitoare, în expoziție permanentă, la Constanța

653
În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, începând cu anul 1982, a intrat în circuit turistic Expoziția Păsări exotice și de decor amplasată în imediata apropiere a Microrezervației. Pe o suprafață acoperită de 100 mp, în voliere mari, cu com-partimentare adecvată pentru hrană, cuibărit, zbor și repaus pot fi admirate diferite specii de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee și America de Sud.
Dintre vertebratele terestre păsările reprezintă grupul cel mai bogat în specii, însumând trei sferturi din totalul acestora. Expoziția de Păsări exotice și de decor, îmbogățită an de an, oferă vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a se recrea într-un mod plăcut și instructiv, putându-și lărgi orizontul cunoașterii asupra avifaunei diverselor zone bio geografice.
"Colecția noastră reunește 28 specii de păsări exotice care corespund unui număr total de 122 de exemplare. Este vorba de specii precum Marele și Micul Alexander în diverse varietăți de culoare, Perușul Rosella cu o paletă cromatică deosebită, Papagalul nobil, Papagalul Jaco, peruși ninfă sau fluerari, Pasărea paradisului, Peruși ondulați cu un colorit variat precum și alte specii de păsări de talie mică care atrag prin cântecul și vioiciunea lor (Cinteza zebră, Turturica diamant)" a declarat, pentru "Cuget Liber", Nicoleta Ursu, șef secție Păsări exotice și medic veterinar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Un alt fel de cadou pentru cei dragi
Pagina a fost generata in 0.3404 secunde