Patriarhul Daniel: Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este vindecare de întristare

1037
Patriarhul Daniel: Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este vindecare de întristare - slujbadeinvieredepastipatriarhul-1619935837.jpg
Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este pentru noi vindecare de întristare, a afirmat duminică Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală.


"Astăzi există în lume foarte multă suferinţă, foarte multă întristare, mai ales din cauza pandemiei. Sunt o mulţime de familii îndoliate care au tristeţe şi multă durere în suflet în casele lor, pentru că au pierdut pe cei dragi care au murit în spitale sau în casele lor proprii nu numai din cauza pandemiei, unii au murit şi din cauza altor boli. Dar, în special, pandemia aceasta a adus multă întristare. Şi celor care au scăpat de boală, sau au trecut prin boală, o anumită întristare le-a rămas în suflet. Şi, de asemenea, există mulţi oameni care de teamă şi din cauza incertitudinii şi mai ales a singurătăţii sunt trişti. Avem din ce în ce mai multe semnale că există multă depresie, o mulţime de oameni au nevoie de încurajare, au nevoie de un dram de bucurie în suflet, mai ales de pace în suflet. De aceea, vin foarte mulţi şi se spovedesc şi cer sfat preotului, dar mai ales cer rugăciuni. Deci, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este pentru noi vindecare de întristare, aşa cum spune una din cântările din noaptea aceasta", a spus Patriarhul Daniel.


El a îndemnat ca "în aceste zile de Paşti să aducem bucurie prin cuvânt şi prin faptă".


"Să ne ajute Dumnezeu ca în aceste zile de Paşti să aducem bucurie prin cuvânt şi prin faptă, prin daruri, prin vizite, printr-o convorbire telefonică, printr-un semn de preţuire celor care sunt îndoliaţi, celor care sunt întristaţi, celor care sunt însinguraţi, celor care sunt dezorientaţi, celor care sunt într-o stare confuză. Să aducem bucurie din Bucuria lui Hristos şi să aducem pace în suflete celor care sunt tulburaţi, care sunt dezorientaţi şi, în acelaşi timp, sunt copleşiţi de incertitudine. Prin aceasta noi arătăm că împărtăşim bucuria şi pacea lui Hristos, devenind vestitori ai Învierii lui Hristos. Hristos a Înviat!", a încheiat Patriarhul Daniel.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5812 secunde