Păzea, vin fazele locale ale olimpiadelor școlare

701
1
Păzea, vin fazele locale ale olimpiadelor școlare - olimpic-1359047140.jpg
În acest week-end, județul Constanța va găzdui Olimpiada de Fizică etapa locală, care va consta într-o probă teoretică cu durata a trei ore, timp în care elevii vor avea de rezolvat trei probleme, dintre care una va aborda teme legate de prelucrarea datelor experimentale.

Centrele de concurs în care se va desfășura proba sunt: Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța - nivel gimnazial, Liceul Teoretic "Decebal" Constanța - nivel liceal, Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie, Școala Gimnazială "Tudor Arghezi" Năvodari, Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova, Liceul Teoretic Băneasa, Colegiul Economic Mangalia, Școala Gim-nazială "Constantin Brâncuși" Med-gidia, Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă, Liceul Teoretic Negru Vodă, Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Școala Gimnazială nr. 1 Istria.

Etapa județeană a Olimpiadei de Fizică se va desfășura în luna februarie 2013 la o dată ce va fi transmisă de MEN.

Pe 2 februarie este programată faza locală a Olimpiadei de Biologie, pentru care înscrierile au loc până pe data de 28 ianuarie, la ora 16. Pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, inspectorii de specialitate atrag atenția asupra faptului că, din analiza rezultatelor din anii precedenți, a reieșit că, la nivelul ciclului gimnazial, s-a înscris un număr mare de elevi care nu erau pregătiți să susțină această competiție.

Pe 3 februarie, va avea loc etapa locală a Olimpiadei de Chimie. Și la această competiție, candidații au timp până pe 28 ianuarie pentru a se înscrie.

Faza județeană a Concursului de Matematică "TOMIS" se va desfășura pe 23 martie 2013. Amânarea este motivată de mutarea datei fazei județene a olimpiadei de Fizică, care a fost stabilită pe 2 februarie 2013.

Până pe 31 ianuarie directorii unităților școlare trebuie să decidă când vor organiza faza pe școală a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză, limba italiană și limba spaniolă. Subiectele se elaborează la nivelul fiecărei catedre de limbi moderne, respectându-se Anexa privind structura subiectelor din Regulamentul specific al Olimpiadei atașat acestui anunț. Faza județeană a Olimpiadei va avea loc pe 9 martie 2013 la Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța, atât pentru gimnaziu, cât și pentru liceu.

Tot în acest week-end, mai precis sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 10, va avea loc la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" faza locală a Concursului Internațional de discurs public în limba engleză, la care s-au înscris 65 de copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani și cinci copii cu vârste între 16 și 20 de ani. Prof. Mioara Niculescu, catedra de limba engleză a colegiului-gazdă, organizatorul concursului, face cunoscut celor interesați că dacă își doresc să se mai înscrie o pot face și astăzi. Elevii își vor susține discursurile în cele două amfiteatre de la "Mircea", iar într-unul dintre jurii va fi cooptat și James R. Holman, voluntar al organizației americane Corpul Păcii care predă la această instituție și este foarte iubit la clasă. Un interviu foarte interesant despre experiența unui jurnalist american la catedra românească puteți citi în ziarul de luni, 28 ianuarie.

Revenind la concurs, precizăm că semifinala va avea loc pe 20 martie la București, iar finala a doua zi, pe 21 martie, la Palatului Parlamentului.

Comentează știrea

Profesor
25 ianuarie 2013
Mirare

S-a botezat Niculescu? Nu mai e Jasmine, acum e Mioara?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : E vremea colindelor!
Pagina a fost generata in 0.5029 secunde