Conform Legii educației

Pe elevii din a IV-a îi așteaptă cinci ani de gimnaziu

627
În așteptarea normelor metodologice care însoțesc obligatoriu orice act normativ și care după cum am aflat de la inspectorul general prof. Aliss Andreescu urmează a fi redactate în următoarele opt luni, vă prezentăm care sunt cele mai im-portante modificări care îi așteaptă atât pe elevi, cât și profesori din perspectiva noii Legi a educației.
Primii care vor da "piept" cu noua Lege a educației vor fi elevii care acum sunt în clasa a IV-a. Ei vor fi primii beneficiari ai noilor reglementări privitoare la obligativitatea frecventării clasei a IX-a în cadrul școlii. Primele examene schimbate le vor da elevii de-a IX-a. Ei vor intra la liceu pe bază de portofoliu, cu alte cuvinte, în funcție de întreaga performanță a elevului din anii de gimnaziu. Portofoliul va conta în proporție de 70% la admitere și restul de 30% va fi reprezentat de examenul de admitere.
Cu toate că, la prima vedere, lucrurile par așezate pe făgaș și reforma nu afectează parcursul elevilor de-a IV-a, există totuși o problemă. Portofoliul pomenit prevede și examene de evaluare națională cu testarea competen-țelor digitale. Cum acești elevi nu au incluse ore obligatorii de informatică, ne întrebăm cum vor putea întocmi legal acest portofoliu.
Elevii care sunt acum clasa a VII-a, ca și cei din clasa a VIII-a vor avea același parcurs, respectiv la finalul clasei a VIII-a vor participa la repartizarea computerizată, în schimb ei vor da piept cu noul tip transdisciplinar de bacalaureat, aplicat din 2015.
Legat de prevederile acestei legi așteptăm comentariile dvs. pe site, spre a le transmite mai departe spre clarificare forurilor competente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureatul a primit "substanță"
Pagina a fost generata in 3.4168 secunde