Pe urmele voiajului navei-școală "Mircea"

388
Pe urmele voiajului navei-școală
Nava școală "Mircea" a intrat joi, 11 mai, în portul Hamilton. Pe durata celor trei zile de staționare echipajul va participa la festivitățile organizate de oficialitățile locale cu ocazia aniversării a 400 de ani de la apariția primilor locuitori în insulele Bermuda.
Studenții și elevii vor defila în acompaniamentul muzicii regimentului din Bermuda și vor lua parte, alături de echipajele celorlalte nave participante la regată, la întreceri sportive - fotbal, volei și tras la parâmă.
Sâmbătă, 13 mai, va avea loc festivitatea de premiere a celei de-a doua etape a regatei Tall Ships Atlantic Challenge 2009, Tenerife - Bermuda și a competițiilor sportive. Premiile vor fi înmânate de premierul Bermudei, onorabilul domn Dr. Ewart Brown, judecător de pace, membru al Parlamentului.
Nava școală "Mircea" va părăsi portul Hamilton luni, 15 mai, când se va da startul următoarei etape, Bermuda – Charleston.
Nava școală "Mircea" participă în perioada 12 aprilie - 26 august la marșul anual de instruire practică, în cadrul căruia este inclusă și prezența la regata "Tall Ships Atlantic Challenge 2009"
Itinerariul marșului cuprinde escale în opt porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada și Algeciras, unde velierul reprezintă atât Forțele Navale, cât și România la toate manifestările organizate.
La bord se află un echipaj de 190 de persoane, din care 63 de studenți și două studente de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", 34 de elevi și patru eleve de la Școala Militară de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu". Pe parcursul celor 12.500 de mile marine care vor fi străbătute în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană și Oceanul Atlantic studenții și elevii vor căpăta noi deprinderi marinărești și profesionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Motanul încălțat"
Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Alecu Mereuță!
Vineri, 12 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Anaid Tavitian!
Pagina a fost generata in 1.6865 secunde