Pensii speciale pentru profesori

823
10

Articole de la același autor

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar ar putea primi pensii speciale. Potrivit unui proiect depus la Parlament, profesorii cu o vechime efectivă de 30 de ani în învățământ ar putea beneficia de pensie de serviciu, reprezentând 80 la sută din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni.


Pe motiv că profesorii sunt supuși unui stres mare și unei uzuri de natură psihică și fizică, mai mulți parlamentari au propus instituirea unor drepturi speciale personalului didactic din învățământul pre-universitar. Astfel, "personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani în învățământ, beneficiază, la împlinirea vârstei legale de pensionare, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării".


Proiectul se află în consultare publică și Senatul este for decizional.


Comentează știrea

oarecare
28 decembrie 2015
pensii

Asta e promisiune electorala. Nu se va realiza.

prof
28 decembrie 2015
chiar ca sunt promisiuni electorale

mai bine ar mari salariile, ca pana iesim la pensie, cine stie ce se mai intampla...!

urchelnita roscata de la decebal
28 decembrie 2015
control, control, control! vrem sa fim controlate... !!!!

pensie speciala pentru moi, notre dictatrice et toutes les ... stai putin, pana la urma suntem haimnale, urechelnite sau plosnite? nici nu mai stiu! tot ce stiu este cat de moral se actioneaza la noi in liceu. daca ar veni vreo verificare LA SANGE, zboara Lili Pauker cat ai zice Stalin!

abuzata
28 decembrie 2015
BAGATI UN CONTROL LA DECEBAL

ce ar fi sa o verificati putintel pe Svinarciuc, sa aflam si noi cum se fac transferurile elevilor de la un profil la altul, de la alte licee pe locuri ... dubioase! cine face aceste interventii si cine ar trebui sa raspunda pentru abuz? nu o intrebati pe directoare, va minti de ingheata atlanticul! intrebati copiii si parintii. ei stiu cel mai bine ce se intampla...

herodot
28 decembrie 2015
2 intrebari pentru Lilisor

cum poti sa dormi noaptea cand stii cati scheleti ai indesat in cabinet? si 2) -cum poti sta atat de linistita, continuand activitatea ...dubioasa!cand stii ca oricand se poate intoarce roata..nu uita! toate seplatesc! mai devreme sau mai tarziu!

curios
28 decembrie 2015
ce control?

hai sa fim seriosi!!! ce control vreti? De parca n-am sti cum se fac controalele astea, de ochii lumii! Control la "mansarda", mai degraba, ca acolo e problema...:)) Sarbatori fericite, pana una alta!

propunere
28 decembrie 2015
topul harnicutilor!

avand in vedere cele mei recente clasamente ale scolilor din constanta, propun pensii speciale doar ptr. cadrele didactice de la scolile din topul harnicutilor!

heroina
30 decembrie 2015
controale la decebal!

sa vina isj-ul pana la decebal sa vada ce frumos pretinde svinarciuc fondul clasei/scolii/pazei etc de la copii. saracii abia au bani sa isi ia ceva de mancare, iar plosnitele astea le baga mana in buzunar cu un tupeu fantastic. cand te stergi la fund cu hartie de cea mai inalta calitate cum te simti?

"PRIETENII TAI"
2 ianuarie 2016
DEMISIA SVINARCIUC!

iti uram un an nou in care sa iti dai demisia!

herodot
3 ianuarie 2016
LA MULTI ANI LILISOR!

ne putem astepta maine la o demisie-surpriza? nu stiu cat mai rezista cladirea asta cu tine inauntru! risc seismic RIDICAT-bulina rosie foarte mare langa cea de makidonime si ... minoritari

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Decembrie 2015
Stire din Social : Pensiile vor crește cu 5% în 2016
Pagina a fost generata in 0.5809 secunde