Perfecționare cu un maestru al pianului - Andrei Deleanu

692
Cunoscutul pianist constănțean Andrei Deleanu a încheiat, de curând, un curs de măiestrie artistică susținut pentru tinerele talente de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduța" din Cluj-Napoca. 12 elevi au beneficiat de acest program, pianistul constănțean fiind, totodată, un colaborator mai vechi al scenei simfonice locale. Cursul s-a încheiat cu o gală, în cadrul căreia, cu emoție, tinerii pianiști - elevi din clasele IX-XII - și-au etalat cunoștințele.
Pianistul Andrei Deleanu susține o carieră concertistică foarte activă, repertoriul său cuprinzând peste 30 de concerte, 25 de programe de recital și 15 programe de muzică de cameră. Cu orchestre simfonice din țară a realizat integrala concertelor pentru pian de Beethoven (martie 1993 la Constanța și Craiova), Brahms (octombrie 1998 la Constanța) și Bach (decembrie 2000 la Constanța, Botoșani, Craiova și Timișoara). În această stagiune încheie integrala Sonatelor de J. Haydn la Timișoara și la Constanța.
A înregistrat pentru Radioteleviziunea Română, pentru Electrecord și Thalassa Records. Este frecvent invitat pentru a face parte din jurii ale unor concursuri naționale și internaționale de pian, din țară și din străinătate. Din anul 1998 până în 2003 a predat la Universitatea "Ovidius" din Constanța, iar în anul universitar 2003-2004, la Universitatea Națională de Muzică București.
A susținut cursuri de măiestrie în România, SUA, Coreea. Din anul 2005 colaborează cu Institutul Cultural Român în cadrul unor manifestări culturale organizate la Berlin, Veneția și Washington.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6055 secunde