Personalități ale psihologiei românești, la Universitatea "Andrei Șaguna"

135
Personalități ale psihologiei românești, la Universitatea

Articole recomandate

Vineri, 30 octombrie, și sâmbătă, 31 octombrie, la sediul Universității "Andrei Șaguna", se va desfășura Conferința națională cu participare internațională "Criză, intervenție, schimbare - abordare psihointegrativă a traumei", organizată de universitatea-gazdă în colaborare cu Asociația de Psihoterapie Integrativă. Pe parcursul celor două zile, începând cu ora 10, renumiți psihoterapeuți din Italia, Spania și din țara noastră vor susține nouă workshopuri, creditate de Colegiul Psihologilor din România. 


Obiectivul conferinței este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la efectele traumei psihice și de a descoperi modalități eficiente de abordare psihointegrativă a acestei probleme.


Necesitatea abordării subiectului reiese din datele statistice care arată că peste 70% dintre persoanele adulte din România au trăit sau vor trăi experiența a cel puțin unui eveniment traumatic, iar trauma psihică este responsabilă pentru aproape 50% din totalul problemelor emoționale și psihice. 


Sub coordonarea științifică a acad. Constantin Bălăceanu Stolnici - Rector de onoare al Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Mihai Aniței - președintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Nicolae Mitrofan - președintele de onoare al Institutului de Psihologie Juridică, prof. univ. dr. Roxana Chiriță și prof. univ. dr. Vasile Chiriță, de la Institutul de Psihiatrie "Socola" Iași, prof. univ. dr. Aurel Romila și prof. univ. dr. Aurel Papari - președintele Universității "Andrei Șaguna", conferința la care și-au anunțat participarea ilustre personalități, psihoterapeuți, psihologi, medici și sociologi, va oferi o abordare complexă a traumei, prin prisma psihoterapiei integrative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2815 secunde