Personalități dobrogene dezbat istoria din manualele școlare

637
Sala Senatului din Campusul Universității "Ovidius" va găzdui astăzi, începând cu ora 11, un simpozion cu tema "Reflectarea istoriei locale în manualele școlare și în ansamblul istoriografiei". Sunt invitați personalități culturale și reprezentanți ai etniilor din Dobrogea și ai instituțiilor culturale constănțene dar și cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar: dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, dr. Liliana Lazia, directorul Bibliotecii Județene "I.N. Roman", Ervin Ibraim, secretar general al UDTR, Serghei Mitre, vicepreședintele comunității rușilor lipoveni, filiala Constanța, dr. Lavinia Gheorghe, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dr. Florin Stan, dr. Andreea Atanasiu Croitoru, muzeografi în cadrul Muzeului Marinei Române, expert dr. Carmen Atanasiu, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu, prof. univ. dr. Marian Co-joc, conf. univ. dr. Maria-
na Cojoc, prof. univ. dr. Valentin Ciorbea și prof. univ. dr. Ibram Nuredin. Lor li se vor alătura profesori de istorie din județul Constanța, care vor primi chestionare pe baza temei propuse.
Vor fi supuse dezbaterii problema predării unei singure ore obligatorii de istorie pe săptămână în învățământul preuniversitar, dar și locul pe care îl ocupă patriotismul în epoca globalizării. Prima parte a evenimentului va fi moderată de prof. univ. dr. Marian Cojoc, iar de cea de-a doua se va ocupa dr. Mădălin Roșioru, președintele Asociației pentru Resurse Culturale, organizator al evenimentului.
Manifestarea aduce în atenție importanța educației interculturale și multiculturale în rândul tinerilor și adulților, dorind să scoată în evidență, totodată, valoarea culturii și civilizației naționale și locale.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Resurse Culturale, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Facultatea de Istorie și Științe Politice, și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9183 secunde