Campanie socială anti-sărăcie

Peste 1.000 de elevi constănțeni nu au haine să meargă la școală

1352
Peste 1.000 de elevi constănțeni nu au haine să meargă la școală - fond-1323619778.jpg

La finele lunii noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a lansat o campanie socială de sprijinire a elevilor din mediul rural care provin din familii cu situație financiară dificilă, elevi ce se află în imposibilitatea de a frecventa școala pentru că nu au haine și încălțăminte pentru sezonul rece.

Intitulată "Vino din nou la școală!", campania se va finaliza vineri, 16 decembrie, dată la care vom afla lista completă a școlilor constănțene care "au înfiat" cei peste 1.000 de elevi din cele aproximativ 30 de unități de învățământ din mediul rural.
Printre școlile ale căror elevi așteaptă ajutorul, se numără cele din Mereni, Cerchezu, Castelu, Săcele, "Ion Borcea" Agigea, Istria, Tuzla, Pelinu, Pantelimonu de Jos, Saraiu, Gârliciu, Horia, Ciocârlia de Jos, Mircea Vodă, Satu Nou, dar și de la grupurile școlare Ostrov, Cumpăna, Topraisar și grădinița socială Mangalia.
Prof. Ecaterina Totolan, coordonatorul județean al Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, a declarat, pentru "Cuget Liber", că speră ca, în final, donatorii să facă față valului de solicitări: "Precizez că această campanie nu se referă la copiii ai căror părinți i-au abandonat sau sunt plecați la muncă în străinătate, ci la aceia care nu au haine și încălțăminte specifice sezonului rece pentru a putea merge la școală".
La începutul săptămânii viitoare, respectiv în perioada 19-20 decembrie, în urma acordului între cele două școli, cea donatoare și unitatea beneficiară, produsele urmează a intra în posesia elevilor beneficiari.
"Scopul campaniei îl constituie sensibilizarea elevilor și profesorilor din unitățile de învățământ cu privire la situația de abandon școlar în care se află unii copii din mediul rural datorită sărăciei, precum și prevenirea și diminuarea abandonului școlar și a absenteismului elevilor în mediul rural", a declarat prof. Aliss Andreescu, inspector școlar general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde