Peste 100 de elevi participanți la Concursul de matematică "Viceamiral Vasile Urseanu"

213
Peste 100 de elevi participanți la Concursul de matematică

Articole de la același autor

Filiala Constanța a Ligii Navale Române, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Statul Major al Forțelor Navale, organizează ediția a XXIV-a a Concursului de Matematică "Viceamiral Vasile Urseanu", cu elevii claselor a VIII-a din județul Constanța.

Viceamiralul Vasile Urseanu (1848 - 1926) a fost o personalitate marcantă a Marinei Române, îndeplinind printre altele funcția de comandant al Diviziei de Mare, al Diviziei de Dunăre și de Inspector General al Porturilor. Pasionat de matematică, a făcut studii aprofundate de astronomie, construind în anul 1908, cu resurse financiare proprii, Observatorul Astronomic din București, donat ulterior de soția sa Primăriei Capitalei în anul 1933.

Concursul se va desfășura sâmbătă, 26 martie, între orele 9-13, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", situat pe str. Dezrobirii, nr. 80.

Acest concurs a fost inițiat de contraamiralul George Petre în anul 1993, în strânsă colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și s-a bucurat la fiecare ediție de o largă participare a elevilor și profesorilor. Se așteaptă ca și la această ediție să participe între 100 - 120 de elevi din școlile gimnaziale și din liceele constănțene.

Festivitatea de premiere va avea loc la Muzeul Marinei Române Constanța, situat pe str. Traian, nr. 53, pe data de 2 aprilie, ora 9.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde