Poeta Nina Cassian, omagiată în Suedia

463

Articole recomandate

În 1985, poeta Nina Cassian a fost determinată de regimul comunist să se stabilească în SUA, în prezent locuind la New York. A revenit în luna noiembrie a anului trecut în România, pentru a lansa două cărți, "Confidențe fictive" - proză și "Spectacol în aer liber" - o antologie de poezie, apărute în colecția editorială "Cărțile Tangou".
Recent, ea a fost desemnată "poetul lunii februarie" la emisiunea "Dagens dikt" (Poemul zilei), a canalului P1 al Radiodifuziunii suedeze, urmând ca, pe parcursul acestei săptămâni, să fie citite pe post poeme ale sale traduse în suedeză, anunță Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm. Astfel, în această săptămână, va fi prezentată o selecție de poeme de Nina Cassian, din volumul "Femeia miracol/ Mirakelkvinnan", apărut în limba suedeză în 2008, în traducerea lui Dan Shafran.
Nina Cassian a vizitat pentru prima oară Suedia în urmă cu un an, când a participat la Salonul de poezie al Institutului Cultural Român de la Stockholm.
În această vară, Radiodifuziunea suedeză le-a dedicat Ninei Cassian și Anei Blandiana, "cele două mari doamne ale poeziei românești", o emisiune specială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6148 secunde