Pompeiu Hărășteanu și Bianca Ionescu au adus o veste minunată de Crăciun

497
Pompeiu Hărășteanu și Bianca Ionescu au adus o veste minunată de Crăciun - 0ac6bcae397df2f383a0ea9da5e86718.jpg
Pe 23 decembrie, la Muzeul de Artă a avut loc un concert organizat de Asociația "Opera Viva", care i-a avut ca invitați speciali pe basul Pompeiu Hărășteanu, de la Opera Națională din București și pe soprana Bianca Ionescu, de la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian" din București.
Alături de ei au evoluat baritonul Bogdan Ocheșel, directorul Asociației "Opera Viva", violoncelistul Tănase Gheorghe, de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", corul "Cantinela", al Colegiului Național de Arte "Regina Maria", coordonați de dirijorul Horațiu Alexandrescu, Agnes Marinică - Grando (pian), din cadrul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", Simona Cernagor (pian), de asemenea elevă a Colegiului de Arte și Narcis Străjescu, elev la Școala nr. 1 din Năvodari. Publicul l-a putut vedea evoluând și pe Radu Niculescu, care a susținut un moment de actorie.
Sub genericul "O, ce veste minunată!", din concert au făcut parte piese din folclorul românesc stilizat, colinde din repertoriul american și autohton și arii din opere celebre, un adevărat cadou muzical oferit publicului constănțean.
Pompeiu Hărășteanu este un vechi colaborator al Operei din Constanța, evoluând în spectacole ca "Aida", "Nabucco", "Trubadurul" sau "Bărbierul din Sevilla". A predat și studenților de la Muzică, din cadrul Universității "Ovidius", declarându-se încântat că acum cântă pe scenă cu foștii săi discipoli. Evoluția sa din timpul concertului de la Muzeul de Artă a fost foarte apreciată de public, artistul mărturisind, la rândul său, că s-a simțit foarte bine să cânte din nou în fața constănțenilor.
A devenit membru al Operei Naționale din București în 1972 și director al instituției în perioada 1994-1997. A participat la multe turnee în Spania, Olanda, Belgia, Italia, Bulgaria, Germania, Anglia, Irlanda, China, Coreea, Singapore, ș.a. Vastul său repertoriu include peste 50 de roluri, Pompeiu Hărășteanu fiind distins, în 1996, cu premiul "Glorie în arta lirică" al fundației "Jora", oferit de Uniunea Criticilor, redactorilor și realizatorilor muzicali.
Soprana Bianca Ionescu face parte din echipa Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian", dar pasiunea pentru muzică s-a extins și în sferele latino și jazz. Din repertoriul său fac parte sute de compoziții, artista fiind o prezență apreciată și în lumea musicalului, interpretând un rol principal în comedia muzicală "Cucoana Chirița", în regia lui Mircea Drăgan. Activitatea sa artistică include, de asemenea, concerte cu Orchestra Națională Radio din România și cu Filarmonicile din București și din alte orașe importante din țară. Adoră să picteze, cu câțiva ani în urmă având o expoziție în Franța. O parte din activitatea sa artistică poate fi urmărită pe site-ul http://www.biancaionescu.ro/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Crăciun fericit!
Miercuri, 23 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Poveștile iernii prin ochii de copil"
Pagina a fost generata in 1.4924 secunde