Porția de artă. 30 de artiști plastici expun la Muzeul Marinei Române

413

Articole de la același autor

Constănțenii pot admira, până la data de 16 februarie, la Muzeul Marinei Române, pe simezele salonului expozițional "Clio", operele a 30 de artiști binecunoscuți, toți membri ai Careului Artelor "Amfora".

Deși are 79 de ani, profesorul Radu Horobăț continuă să impresioneze prin picturile sale. Artistul a urmat cursurile Liceului de Arte Plastice "Octav Băncilă" din Iași, iar din 1966, de când a absolvit Facultatea de Arte din același oraș, s-a dedicat carierei didactice, fiind un apreciat și respectat profesor de desen - specializarea pictură pe sticlă, la Palatul Copiilor din Constanța.

Apoi, pe parcursul ultimilor ani, Radu Horobăț a participat cu lucrări de pictură la expozițiile de grup ale profesorilor de desen din Constanța, la saloanele artiștilor plastici, dar și la numeroase alte evenimente.

La Radu Horobăț, compozițiile epatează prin culorile puternice, dar și picturi care prezintă peisaje dobrogene, precum și oamenii și locurile tărâmului natal, care vin să estompeze elanul discursiv al acestui artist complex.

Un alt expozant cunoscut este Gheorghe Caraiman, care, cu câteva luni în urmă, și-a lansat ultimele lucrări, în cadrul expoziției "Constanța de altădată", o colecție de peste 40 de picturi din acril pe pânză. Acestea înfățișează Farul Genovez, Casa cu Lei, Zona Peninsulară, Cazinoul etc.

Renumitul pictor și-a început activitatea încă din clasa I, când învățătoarea îi punea pe elevi să facă, la lucru manual, tot felul de lucruri. La un moment dat, el a adus o bucată de lemn putred, în care a sculptat o bărcuță. Apoi, a continuat să facă desene pentru școală, le făcea portrete fraților lui, dar într-o zi, l-a văzut pe nașul mamei sale cât de repede a schițat chipul unui pescar și a fost foarte impresionat. Din acel moment, a lucrat foarte mult în acuarelă, tempera, dar a făcut și grafică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Lelia Rus Pîrvan, premiată la Sulmona
Pagina a fost generata in 0.4266 secunde