Pregătiri excepționale pentru vizita Papei Francisc în România. Ar putea merge cu Dacia

166
Pregătiri excepționale pentru vizita Papei Francisc în România. Ar putea merge cu Dacia - papa-1553103979.jpg

Articole recomandate

Autoritățile române pregătesc măsuri excepționale pentru vizita Papei Francisc în România.


Planul de securitate a fost pus la punct de Comandamentul operativ, special creat pentru acest eveniment, iar până pe 11 aprilie va avea loc și o repetiție generală.


Suveranul Pontif va fi păzit, și de vestita Garda Elvețiană, care îl va însoți în țara noastră. La întâlnirile publice, Papa Francisc, se va deplasa cu două papa-mobile. Se poartă discuții, ca unul dintre vehicule să fie o Dacie blindată, construită special pentru această ocazie.


Papa Francisc va sosi în România pe 31 mai. În acea zi se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu Patriarhul Daniel. Tot atunci, Sfântul Părinte va saluta mulțimea pentru prima dată în țara noastră.


Unul dintre cele mai păzite locuri va fi Catedrala Mântuirii Neamului. Aici credicioșii îl vor putea vedea pe suveranul pontif, care va rosti o rugăciune. Întreg momentul va fi dechis publicului.


De la București, suveranul pontif va merge pe 1 și pe 2 iunie la Iași, la Blaj și la Sanctuarul de la Șumuleu Ciuc. În aceste localități, transportul său va fi asigurat de două papa-mobile blindate. Autoritățile române poartă discuții cu cele de la Vatican ca unul dintre vehicule să fie o mașină Dacia.


Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București: ″Știm că Papa Francisc este imprevizibil și jucăuș. Și ne putem aștepta ca Papa să se apropie de oameni. Nimeni nu își dorește să îl țină departe de Sfântul Părinte, ci dimpotrivă. Vrem ca oamenii să fie cât mai aproape de Papă."


Pentru forțele de securitate asta echivalează cu o desfășurare uriașă de forțe. Tocmai de aceea în orașele în care va ajunge Papa, vor fi trimise trupe suplimentare. Mai multe instituții pun la punct planul misiunii.


Comandamentul Operativ pentru vizita Papei este localizat la sediul SPP. Aici se întâlnesc în fiecare zi reprezentanții ai Ministerului de Intere sau ai SRI. Planurile de securitate pentru fiecare pas făcut de Papă în România sunt deja făcute. Până pe 11 aprilie, va avea loc și o repetiție generală la fața locului. Oficialii încearcă să depisteze în acest mod eventuale hibe din planul de protecție.


Papa va fi păzit și de Garda Elvețiană, celebrii soldați de la Vatican. Aceștia asigură protecția suveranilor pontifi de cinci secole.


 Pro TV
Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București: "Este o obișnuință pentru vizitele papale ca Papa să fie însoțit de jandarmi sau de Garda Elvețiană. Nu vor purta celebrele costume, vor fi în civil dar vor fi acolo."


De cele mai multe ori, în vizite, papa este protejat prin metoda cercurilor concentrice. În jurul lui sunt trei cordoane formate din agenți în uniformă, dar și sub acoperiee.


Aceasta este a doua vizită papală în România. Tot în luna mai, dar în 1999, sosea la București Papa Ioan Paul al-II-lea. Și atunci măsurile de securitate au fost severe. Securitatea a fost sporită după tentativa de asasinat la adresa Papei, din anul 1981. Între mulțimea de credincioși și Papa Ioan Paul al-II-lea, a existat atunci un gard uman format din soldați.


Reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București colaborează cu autoritățile române pentru a pune la punct toate detaliile vizitei. Aceștia spera că planul de securitate să fie construit mai atent decât au fost scrise comunicatele de presă, unde numele papei a fost scris greșit.


Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București: "Papa Francisc este Papa Francisc și atât. Nu Papa Francisc Întâi."


Sursa: Pro TV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9835 secunde