Premieră la Constanța - părinții vor vedea notele copiilor pe internet

1600
2
Premieră la Constanța - părinții vor vedea notele copiilor pe internet - grevaprofesoriscoalaelevi15-1326135846.jpg
Considerat o unealtă eficientă pentru stimularea rezultatelor la învățătură ale elevilor, catalogul virtual intră în atenția părinților constănțeni începând cu semestrul II.

Deocamdată, doar în unitățile de învățământ din municipiul Constanța și așa după cum declara prof. dr. Aliss Andreescu, inspector școlar general, cu titlu gratuit timp de doi ani. "Pentru profesori și diriginți, va ajuta la comunicarea cu colegii din unitatea de învățământ, la comunicarea cu elevii și părinții acestora. De asemenea, va exista posibilitatea generării de rapoarte, statistici și grafice foarte utile în desfășurarea activității la catedră", a mai declarat prof. Andreescu la întâlnirea cu directorii când a fost promovată această nouă platformă educa-țională pentru comunicare. Ocazie cu care a fost împărtășită și experiența acumulată la Școala "Aurel Vlaicu" și la Liceul Teoretic "Lucian Blaga".

Pe lângă vizualizarea informațiilor despre elev, respectiv, clasă, orar, profesori sau vizualizarea informațiilor despre activitatea elevului - note, note din teze, medii, absențe nemotivate, absențe motivate, catalogul virtual va constitui un avizier cu noutăți, mesaje din partea școlii sondaje, dar și cla-samente, premii și alte informații importante. El va funcționa în paralel cu clasicul catalog și va presupune o muncă dublă din partea profesorilor, lucru deloc îmbucurător, în condițiile în care se adaugă la o lungă listă de alte sarcini de serviciu.

Jurnalul profesorului - cel mai util instrument

Deși la prima vedere pare un instrument extrem de util, majoritatea directorilor constănțeni sunt de părere că acest catalog virtual va îndepărta și mai mult părinții de școală. De altfel, prima problemă cu care s-au confruntat în relația cu aceștia și pentru care li s-a solicitat acordul părinților a fost folosirea CNP-ului copilului pentru a-i putea accesa acestuia rezultatele din catalog.

Prevalându-se de experiența căpătată prin folosirea mai multor instrumente novatoare în învățământ, prof. ing. Gheorghe Gavrilă, directorul TELECOM, consideră că ar trebui ținut cont de faptul că implicarea părintelui în actul educațional și disciplina în instituție i-au ajutat foarte mult să evite numeroase conflicte. "La orice reclamație pe care părintele încearcă să o aducă în instituția noastră avem pârghii prin care îi demonstrăm de ce s-a ajuns în acel punct". Și pentru aceasta se folosesc de "Jurnalul profesorului", foarte bine gândit, care cuprinde inclusiv consultații și îndrumare privind elevul, întâlniri cu părinții, rezultate extrașcolare ale elevului sau planificarea temelor și a activităților didactice.

De asemenea, serviciul pe școală prestat de părinții elevilor de la TELECOM este, în opinia direc-torului Gavrilă și a colegului său prof. Mihai Ungureanu, de un real sprijin pentru bunul mers al activității în instituție. Cei doi manageri de liceu propun colegilor de breaslă însușirea unui "Parteneriat cu clasa" la începutul fiecărui semestru, care îi va ajuta foarte mult în democratizarea relației cu elevul, pe principiul transformării elevului din obiect al învățării în subiect al învățării. Parteneriatul conține două părți: "Oferta" - ce oferă profesorul și ce trebuie să aștepte elevul, dar și "Așteptările", pentru a-și îndeplini fiecare misiunea. Un exemplu de bune practici, care se bucură de interes și în alte județe, dar care la noi pare să fie dat de-o parte de dragul propunerilor de la Capitală.


Comentează știrea

jiji
10 ianuarie 2012
oferta

Intrebati-l si pe Chiru, caci prin intermediul unei firme,sau fundatia lui realizeaza Andreescu si Constantin Margareta toata aceasta comunicare

Ana
10 ianuarie 2012
Hahaha

Haha, deci nici nu s-a vazut primar si incepe propria mafiuta!Asta il ia pe Mzare la nesimtire!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4202 secunde