Premieră la Teatrul din Cernavodă

256
Marele muzician Mozart spunea: "Muzica și teatrul constituie sufletul culturii unui popor". Asociind această sin-tagmă cu evenimentul teatral petrecut vineri, 27 martie, pe scena Casei de Cultură din Cernavodă, putem afirma că se potrivește de minune.
Să explicăm... Din inițiativa Primăriei orașului s-a înființat, anul trecut, Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă, care a pregătit și prezentat în fața publicului local mai multe spec-tacole. Săptămâna trecută, pe 27 martie, coincidență fericită cu sărbătorirea a 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (1918), precum și Ziua Mondială a Teatrului, trupa de teatru a orașului a prezentat piesa "Ah, gelozia" după "Kir Zuliaridi" de Vasile Alecsandri.
O comedie spumoasă, plină de vervă și suspans. În distribuție am admirat actori profesioniști: Codruța Stănescu, Mădălina Bratei, Andrei Stroescu și Bogdan Burduf, care au dat viață personajelor cu mult aplomb. Ținem să remarcăm mișcarea scenică alertă, cu mimică și gesticulații naturale, care ne-au făcut, timp de o oră și jumătate, să uităm de toate problemele, fiind captivați de întrebarea mesaj: unde duce gelozia?
Actorii au jucat superb, îmi spunea un mare iubitor de teatru, profesorul Nicolae Laza, apre-ciind acuratețea replicilor, lim-bajul epocii, comunicarea fi-rească a actorilor ca fiind atuurile tensiunii în care am fost ținuți pe întreg parcursul specta-colului. Publicul i-a aplaudat cu mult entuziasm, de nenumărate ori, pe eroii care nimereau în situații foarte încurcate și extrem de comice, purtați de dragoste și gelozie.
La sfârșitul spectacolului, actorii și grupul de creație au fost "chemați la rampă" minute-n șir. Foarte reușite au fost coregrafia, scenografia și muzica, asigurate de Adriana Hoidrag, Constantina Lepădatu, Claudiu Pescaru, care au redat spiritul, comportamentul și vestimentația vremii scriitorului, care a imortalizat în mod natural și magistral moravurile societății contemporane lui, și care, de altfel, sunt veșnic actuale, precum este și GELOZIA.
Victor IGNAT,
artist emerit al Republicii Moldova

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7363 secunde