Premierea câștigătorilor Concursului național de matematică LuminaMATH 2010

916
Ieri, într-un cadru foarte emoționant, a avut loc festivitatea de premiere a participanților la Concursul național de ma-tematică LuminaMATH, destinat elevilor din clasele IV-VIII, desfășurat pe 27 noiembrie. După 14 ani de experiență în evaluarea corectă a cunoștințelor elevilor, LuminaMATH este un concurs din ce în ce mai apreciat, dovadă fiind numărul mare de participanți, 43.637 din toată țara. Din județul Constanța au participat 2.178 elevi, veniți de la 30 de școli generale sau licee, șapte dintre ei fiind premianți naționali.
Cei mai buni au primit premii în bani, diplome, iar la nivel județean, primul elev din fiecare clasă, în care sunt înscriși minim 300 de elevi, a câștigat o excursie la Istanbul (Turcia).
La eveniment, au participat toți elevii care au obținut peste 50 de puncte la concurs, de la fiecare din cele cinci categorii de vârstă. Anul acesta s-au distins în mod deosebit elevii clasei a IV-a, 21 dintre aceștia obținând peste 90 de puncte. De asemenea, pentru prima dată în istoria concursului, doi elevi din același nivel de clasă au obținut punctajul maxim – 100 de puncte.
Cei mai micuți matematicieni constănțeni, elevi de clasa a IV-a, Olivian Dan Crețu (Școala "Gheorghe Țițeica") și Tudor Răzvan Datcu (Școala "Dan Barbilian"), locul I pe țară, au primit premiul cel mare: câte 800 lei și o excursie în Turcia.
În ceea ce privește clasele de gimnaziu, clasamentul este următorul: Răzvan Mihai Ursu (clasa a V-a, Liceul Teoretic "Ovidius") a obținut locul al X-lea pe țară și un premiu de 200 lei; Cristian Teleanu (clasa a VII-a, Școala "Adrian Rădulescu" din Murfatlar) a obținut locul al VII-lea pe țară și un premiu de 200 lei; Diana Cătană (clasa a VII-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân") a obținut locul al XIV-lea pe țară și un premiu de 150 lei; Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân") a obținut locul al IX-lea pe țară și un premiu de 200 lei; Tiberiu Iorgulescu (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân") a obținut locul al XII-lea pe țară și un premiu de 150 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : E vremea faptelor bune
Joi, 16 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Crăciun vienez" cu surprize
Pagina a fost generata in 1.8271 secunde