Premiul NOBEL pentru PACE va fi acordat astăzi. Iată PRINCIPALII FAVORIȚI

94
1
Premiul NOBEL pentru PACE va fi acordat astăzi. Iată PRINCIPALII FAVORIȚI - download-1381472966.jpg

Articole recomandate

Astăzi va fi anunțat câștigătorul premiului Nobel pentru Pace. Chiar dacă oficial nu există o listă a celor nominalizați, presa internațională scrie că printre favoriți se află Malala Yousafzai, cea mai tânără persoană propusă vreodată pentru acest premiu. Joi, Nobelul pentru Literatură i-a fost acordat scriitoarei Alice Munro, anunță realitatea.net.




Ca laureată a premiului Saharov pentru libertatea de gândire, acordat de Uniunea Europeană, Malala pornește ca favorită la Nobelul pentru Pace. La casele de pariuri, adolescenta de 16 ani este la egalitate de șanse cu Denis Mukwege, un medic ginecolog din Congo care și-a dedicat viața salvării de la moarte a mii de femei violate de miliții și soldații. Tot cu sprijinul său a fost construit, în 1999, și un spital devenit refugiu pentru femeile oprimate.


Lupta tinerei Malala a început cu mult înainte ca numele ei să fie cunoscut internațional. Pledoariile sale pentru dreptul la educație pentru femeile musulmane i-au și atras furia talibanilor, care au încercat să o execute în plină stradă anul trecut. A supraviețuit grație medicilor britanici, iar Occidentul i-a oferit ocazia să militeze pentru crezul său. 


Comentează știrea

FONDURI UE
11 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : IPS Teodosie va pleca la Iași
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Luminii la Constanța
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Trupa "Holograf" a ajuns la Constanța
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premieră de teatru la Mangalia
Pagina a fost generata in 2.2643 secunde