Premiul "Un Certain Talent" pentru "Comoara" lui Porumboiu

85
1
Premiul

Articole de la același autor

Filmul "Comoara", în regia lui Corneliu Porumboiu, a câștigat, sâmbătă seară, premiul "Un Certain Talent" la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Juriul care a stabilit câștigătorii ediției din acest an la secțiunea "Un Certain Regard" a fost prezidat de Isabella Rossellini și i-a mai avut în componență pe Haifaa al-Mansour (regizor - Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor - Grecia), Nadine Labaki (regizoare și actriță - Liban) și Tahar Rahim (actor - Franța).

Conform Agerpres, distincția "Un Certain Regard" a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams"), regia Grimur Hakonarson, premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun"), regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producțiilor "Masaan" - regia Neeraj Ghaywan și "Nahid" - regia Ida Panahandeh.

Filmul lui Corneliu Porumboiu - "Comoara" spune povestea a doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Toma Cuzin, Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei fac parte din distribuție. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Mai 2015
Stire din Cultură-Educație : Doliu în muzică!
Luni, 25 Mai 2015
Stire din Cultură-Educație : Comedy show în Constanța
Pagina a fost generata in 1.368 secunde