Preşedintele Iohannis, mesaj important: Se redeschid şcolile. Care sunt condiţiile

3675

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că elevii revin fizic în şcoli începând cu data de 8 februarie.


Şeful statului a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol. 


Declarația președintelui Klaus Iohannis:


„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile. Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.


În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online. Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, când vom avea o ședință de evaluare. În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6846 secunde