Prima ediție a concursului "Martor la tradiții"

504
Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia a demarat, anul trecut, un proiect cultural-artistic care-și propune promovarea valorilor strămoșești, a tradițiilor și obiceiurilor populare românești din diferite regiuni.
Gândit pe tot parcursul anului școlar 2010-2011, proiectul a debutat cu activitatea "Tradiții de iarnă" a cărei finalitate se apropie pe 25 ianuarie. De ziua poetului Mihai Eminescu a fost lansată cea de-a doua activitate "Tradiții de Dragobete", care se va încheia pe 15 februarie, moment în care va intra în atenția activitatea "Tradiții de primăvară".
Obiectivele celor trei activități sunt: realizarea de creații literare în versuri sau proză, realizarea de icoane pe sticlă și măști populare inspirate din obiceiurile și tradițiile de iarnă, dar și interpretarea unui colind sau cântec popular specific.
Coordonatorii proiectului, prof. Ramona Buzea și prof. Vianora Avădanei, fac cunoscut tuturor celor interesați că lucrările pentru concurs pot fi trimise până la data de 20 ianuarie.
Proiectul se încheie cu o școală de vară în Maramureș, organizată în august 2011.
Cei interesați să participe la școala de vară sunt încurajați să se înscrie pe site-ul proiectului www.martorlatradiții.com, care va avea o rubrică dedicată. Tot acolo vor afla detalii despre perioada exactă, locație și costuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Oamenii aceia sunt niște eroi"
Pagina a fost generata in 1.4044 secunde