La Liceul Teoretic "George Călinescu"

Prima sesiune a bacalaureatului recunoscut internațional

513

Articole de la același autor

Centrul de documentare și informare al Liceului "George Călinescu" a găzduit ieri prezentarea activităților desfășurate pe parcursul anului școlar de elevii clasei a XI-a bilingvă franceză, în cadrul proiectului "De la învățământul bilingv către filierele francofone".
Proiectul, parteneriat între Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și Ministerul francez al Afacerilor Externe, a fost lansat în anul 2003 și are ca scop reforma învățământului bilingv francofon. Una dintre componentele sale este introducerea, în curriculumul clasei a XI-a, a modulului interdisciplinar, curs în limba franceză, în care sunt integrate teme din discipline nelingvistice.
O altă componentă a proiectului o constituie bacalaureatul cu mențiunea "secție bilingvă francofonă", începând cu anul 2008. Evaluarea modulului interdisciplinar reprezintă prima probă a acestui tip de bacalaureat și are loc la sfârșitul clasei a XI-a.
Despre această frumoasă reușită ne-a vorbit prof. Alina Diana Codreanu, directorul adjunct al instituției-gazdă: "Începând cu sesiunea 2008, Liceul Călinescu se alătură altor 15 instituții naționale care vor susține un bacalaureat deosebit, cu mențiunea specială secțiune bilingvă francofonă, singurul recunoscut la nivel european. Este echivalent cu bacalaureatul elevului din Franța și este compus din cele șase probe ale examenului normal, la care se adaugă patru probe suplimentare, dintre care una anticipată, care se susține în clasa a XI-a". Așadar, se pot înscrie doar elevii care au absolvit clasa a XI-a bilingv anul trecut și au promovat proba anticipată din 2007.
Această diplomă, care constituie o noutate la nivelul țării noastre, este recunoscută de toate filierele francofone ale univer-sităților din România și Franța, dispensând elevii de susținerea testului de limbă, absolut obligatoriu pentru non-francofoni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7303 secunde