Primăriile constănțene își aduc omagiile

261

Articole recomandate

CUMPĂNA. Consiliul local al comunei Cumpăna deschide programul manifestărilor sale cu o slujbă religioasă musulmană, la ora 9,45, urmată de o depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor de către comunitatea musulmană. Mai apoi, după alocuțiunile oficiale, reprezentanți ai parohiilor, ai școlilor și grădinițelor, ai partidelor politice, dar și ai postului de poliție vor depune coroane de flori. În finalul acțiunii, vor susține un moment artistic elevii Grupului Școlar Cumpăna.

NĂVODARI - Fasole cu ciolan și un pahar de vin fiert. La Troița din centrul orașului Năvodari sunt anunțate evenimente la care va participa și Detașamentul Seabees al Marinei SUA. Raportul comandantului grupului de militari din Forțele Navale îi urmează un Te Deum oficiat de un sobor de preoți. Spectacolul artistic oferit de copiii școlilor generale din Năvodari va fi însoțit de premierea veteranilor, depunere de coroane de flori și de defilarea UM 1853 – Cap Midia, UM 1737 – Topraisar, UM 02052 – Mamaia Sat și Poliția Comunitară – trupa specială. Recitalul de fanfară va fi precedat de tradiționala Horă a Unirii. După care, toată lumea este invitată la tradiționala fasole cu ciolan și un pahar de vin fiert!
De asemenea, ieri, la Centrul Cultural Năvodari, Școala cu clasele I-VIII "George Enescu" din localitate a organizat activități artistice cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, la care au participat elevi, părinți și cadre didactice din școală, precum și reprezentanți ai autorităților locale. Activitatea, coordonată de profesor Iulia Sandu, a fost realizată în colaborare cu Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari și Casa de Cultură Pontus Euxinus Năvodari.

CERNAVODĂ. Începând cu ora 10, la monumentul eroilor din Parcul Central are loc un ceremonial deschis de o depunere de coroane de flori din partea Primăriei și a Consiliului Local Cernavodă, dar și a subunităților militare, iar un sobor de preoți va oficia o slujbă religioasă în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă. În final, va avea loc defilarea cadrelor militare din cadrul Unității speciale 72 Jandarmi Pază și protecție instituțională, UM 02034, Pompierilor Militari și Poliției Comunitare, structuri MAI și MApN care activează pe raza acestui oraș.
La Casa de cultură "I.D. Chirescu" va fi prezentat un spectacol pregătit de ansamblul folcloric Mugurelul și Taraful din Cernavodă, trupa de dans modern a Casei de cultură și teatrul din Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Noiembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Marian Adochiței!
Pagina a fost generata in 1.9488 secunde