"Primăvara poeților" a adus premii tinerelor talente

708

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mihai Eminescu" Constanța a găzduit, ieri după-amiază, ultimele acțiuni din seria de manifestări "Primăvara poeților", prilej cu care, în premieră în tradiția festivalului, s-au decernat două premii.
Astfel, eleva Mădălina Grasu, de la Școala nr. 1 Năvodari, pregătită de prof. Vasile Coman, - elevă care a adus Constanței prima medalie de aur la Olimpiada națională de limba și literatura română - a primit premiul organizatorilor festivalului. Pe lângă diplomă, eleva a primit și un premiu în bani, fonduri strânse în cursul zilei de sâmbătă la o licitație de poezie în cadrul căreia numeroși poeți și-au scos la vânzare volume, dar și obiecte personale.
Cel de-al doilea premiu al festivalului a fost oferit de Casa Corpului Didactic Constanța elevei Liceului Internațional de Informatică Oana Cerbănescu, "abonată" la podiumul Concursului "Tinere Condeie". De asemenea, din anul 2005, eleva este înscrisă la Cenaclul național "Săgetătorul" din București, din cadrul Centrului național de excelență literară.
Directorul Festivalului "Primăvara poeților" de la Constanța, poeta Amelia Stănescu, ne-a declarat că aceste premii sunt o firească recompensă adusă tinerelor talente, cu atât mai mult cu cât scopul acțiunilor este promovarea valorilor locale și aducerea lor în fața publicului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7211 secunde