Primul eveniment din cadrul "Anului Ovidius". "Bucuria de a fi îndurerat la Tomis"

422
2
Primul eveniment din cadrul

Articole de la același autor

În acest week-end, la Teatrul de Stat Constanța va avea loc evenimentul care deschide celebrarea la Constanța a "Anului Ovidius", fix cu o zi înainte de data nașterii poetului Publius Ovidius Naso. 


Duminică, 19 martie, spec-tacolul-lectură "Bucuria de a fi îndurerat la Tomis", de Viorel Savin, marchează împlinirea, în 2017, a celor 2000 de ani de la moartea lui Ovidius, poetul exilat la Tomis. 


Înainte, însă, sâmbătă, 18 mar-tie, de la ora 19, admiratorii decanei de vârstă, Ileana Ploscaru, vor avea prilejul să o vadă în cel mai recent rol al său, din piesa "Bătrâna și hoțul", de Viorel Savin. Spectatorilor li se va alătura și dramaturgul care va veni la Constanța atât pentru această montare, cât și pentru premiera de duminică.


Reprezentația de duminică, 19 martie, de la ora 19, va fi precedată de lansarea romanului aceluiași Viorel Savin - "Cinesunta - fata cu trecutul amputat".


"Bucuria de a fi îndurerat la Tomis", de dramaturgul contemporan Viorel Savin este un spectacol - lectură în regia artistului Liviu Manolache. Tot el a gândit coloana sonoră a montării, iar distribuția va fi alcătuită din: Iulian Enache, în rolul lui Ovidiu, Laura Crăciun, Marian Adochiței, Alina Manțu, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andu Axente, Ionuț Alexandru, Andrei Cantaragiu, Cosmin Mihale, Roman Florentin și Alexandru Iacov.


La Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", sâmbătă, 18 martie, de la ora 19, melomanii sunt așteptați să vizioneze opera "Madama Butterfly", având în distribuție soliștii Akiko Hayakawa (Japonia), Lucia Mihalache, Doru Iftene, Ioan Ardelean, Anton Zidaru (București), Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Ionela Duma. Conducerea muzicală - Koichi Inoue (Japonia). Maestru cor - Adrian Stanache.


Duminică, 19 martie, același teatru a programat o altă operă mai veselă "O noapte la Veneția", cu o altă distribuție: Ionela Duma, Smaranda Drăghici, Silvia Simio-nescu (debut), Răzvan Săraru, Doru Iftene, Ștefan Popov (București), Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Adrian Bădilă, Bogdan Ocheșel, Robert Safta, Iulian Bratu.


Prețul biletelor: 8 lei pentru copii și elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; - 15 lei pentru pensionari și studenți, pe baza talonului de pensie și a carnetului de student vizat la zi; - 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală.


Pentru cei mai mici spectatori, Teatrul "Căluțul de mare" le propune spre vizionare gingașa poveste a "Micii sirene", în două reprezentații, de la orele 10 și 11,30.


Comentează știrea

un constănțean
18 martie 2017
exagerare

Pare mai mult un eveniment Viorel Savin decât unul dedicat lui Ovidius. Puțină decență...

alt tomitan
19 martie 2017
Vae Mihi.

Nu avea ce căuta lansarea romanului la un eveniment dedicat Marelui Relegat. Altminteri, toată cinstea autorului-dramaturg. Măsura, totuși...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9736 secunde