Concurs Printre rafturi

256

Articole recomandate

O antologie de Rilke și o carte povestită de Dickens copiilor săi, cadourile Humanitas de Crăciun
Antologia de poeme "Îngerul păzitor", de Rainer Maria Rilke, în traducerea Ioanei Pârvulescu, și "Viața Domnului nostru scrisă de Charles Dickens special pentru copiii lui", cadourile Editurii Humanitas pentru cititori de Crăciun, au fost lansate recent.
"Îngerul păzitor", de Rainer Maria Rilke, este o antologie de poezii despre îngeri, "pe care o deschizi ca să nu te mai simți singur", și cuprinde 30 de poeme.
"Viața Domnului nostru scrisă de Charles Dickens special pentru copiii lui", publicată în colecția Cartea de pe noptieră, a fost scrisă pentru uzul familiei lui Dickens, în plină epocă victoriană, când scriitorul avea 10 copii, lucru perfect normal la acea vreme. Scrisă în 1849, ea nu trebuia să fie publicată și nici nu a fost până după moartea ultimului copil al autorului, în 1934.

"Luminile Nordului"
Filmul care a stat la baza peliculei "Busola de aur", "Luminile Nordului", primul volum din trilogia "Materiile Întunecate", de Philip Pullman, a fost lansat în limba română la Humanitas. "Busola de aur" ("The Golden Compass") este o aventură fantastică ce se petrece într-o lume paralelă unde sufletele oamenilor se manifestă ca animalele, iar urșii albi vorbitori poartă războaie. În centrul povestirii se află Lyra, o fetiță de 12 ani, purtătoarea ultimei busole de aur - obiect fermecat ce are puterea de a spune adevărul, care pornește într-o aventură ce o poartă peste mări și țări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.973 secunde