Printre rafturi

329

Articole recomandate

-Editura Corint anunță apariția unei serii de trei cărți despre cele mai importante și strălucitoare civilizații din Antichitate: "Grecia", "Roma" și "Egiptul". Lucrările conțin o prezentare pe scurt a temei, organizată în jurul unei ilustrații centrale, care are rolul de a explica, în mod concis și clar, diferite aspecte ale culturii și istoriei civilizației la care se referă ilustrația. Alte desene au menirea de a dezvolta conținutul și a oferi mai multe informații. Pentru a facilita lectura și a completa informațiile din text, ultimele pagini ale cărților cuprind un glosar și o cronologie, în care sunt prezentate principalele evenimente politice și culturale din istoria Greciei, Romei sau Egiptului. Cărțile se adresează copiilor între 8 și 15 ani.

- Tritonic Grup Editorial prezintă primele două titluri din noua colecție Thriller: "Asediu", de Brad Thor, și "Închisoarea de piatră", de Jennifer Egan.
"Asediu" este un thriller politic; acțiunea este plasată într-o Americă stăpânită de paranoia atacurilor teroriste de după 11 septembrie, când hățișul organizațiilor guvernamentale ori secrete s-a îndesit tot mai mult, pe măsură ce fiecare nou departament sau consiliu își face propriile reguli în războiul împotriva amenințărilor din afară. "Închisoarea de piatră" este, însă un thriller literar și are în centru povestea a doi veri care se reîntâlnesc în Europa, cu scopul de a renova un vechi castel. Howard - un ins respectabil și Danny, un pierde-vară. Folosindu-se de tehnica povestirii în ramă, Egan ne dezvăluie istoria celor doi veri prin intermediul lui Ray, un deținut care o așează pe hârtie ca temă pentru un curs de scriere creativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.3481 secunde