Procesiune religioasă pe străzile Constanței

304

Articole recomandate

În fiecare an, în ziua de 27 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Cu această ocazie, începând de sâmbătă, 26 iulie, ora 18.00, credincioșii constănțeni vor participa la manifestările religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului. În ajunul prăznuirii, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va conduce o procesiune religioasă cu moaștele Sfântului. Se va porni de la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", pe următorul traseu: str. Revoluției, biserica "Schimbarea la Față" (popas de rugăciune), str. Mircea cel Bătrân, b-dul Mamaia, Spitalul Militar (popas de rugăciune), str. Nicolae Iorga, Capela Militară, b-dul Tomis, Primărie, Piața Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopală.
Destinația finală va fi Spitalul Militar, deoarece Sfântul Pantelimon este ocrotitorul medicilor și, totodată, tămăduitor al bolnavilor. Procesiunea va fi urmată de slujba de priveghere la Catedrala Arhiepiscopală.
Moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon se află la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din anul 1931, când au fost aduse din Orientul Apropiat și donate bisericii episcopale (în acea vreme) de către preotul Dimitrie Popescu. Au fost așezate într-o raclă de argint, sub un baldachin, lângă Sfântul Altar.
Odată cu mutarea sediului episcopal la Galați, în anul 1950, Preasfințitul Chesarie Păunescu, Episcopul Dunării de Jos, a luat moaștele de la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța și le-a dus la Galați.
Imediat după revoluție, a fost reînființată Arhiepiscopia Tomisului și, pe data de 3 septembrie 1993, Înaltpreasfințitul Lucian Florea, Arhiepiscopul Tomisului, a readus moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0734 secunde