Profesori dați afară din învățământ pentru fraude la Bacalaureat

462
2
Profesori dați afară din învățământ pentru fraude la Bacalaureat - profesori-1439793439.jpg

Articole recomandate

Trei profesori au fost sancționați cu desfacerea contractelor de muncă și alți 20 cu tăieri salariale de 15 la sută pe o perioadă de două - cinci luni, în cazul fraudei la bacalaureat înregistrat, în iulie, la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamț, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cazuri similare fuseseră atunci depistate și la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ștei, județul Bihor, și la Liceul "Traian Vuia" din orașul Făget, județul Timiș.

În Bihor, 28 de cadre didactice care au făcut parte din Comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic "Unirea Ștei" au fost sancționate disciplinar, în cazul fraudei de la examen, pentru nouă profesori a fost desfăcut contractul de muncă, în cazul celorlalți măsura fiind diminuarea salariului. În total, în acest caz, 37 de profesori au fost cercetați disciplinar, însă s-a decis sancționarea a 28 dintre aceștia.

Astfel, pentru nouă dintre profesori a fost desfăcut contractul de muncă, alți 11 vor avea salariul de bază diminuat cu 15 la sută timp de șase luni, doi dascăli vor avea diminuat salariul sau indemnizația de conducere tot cu 15 la sută, timp de trei luni, cinci profesori vor avea salariul redus cu zece procente timp de trei luni, iar un cadru didactic a primit avertisment.

La Timiș, nouă profesori au fost sancționați cu desfacerea disciplinară a contractelor de muncă, iar 143 de elevi au fost eliminați din examen în urma anchetei inspectoratului școlar județean.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș, 42 de cadre didactice care au făcut parte din Centrul de Examen nr. 16 de la Liceul Teoretic "Traian Vuia" Făget au fost cercetate disciplinar.

Patru cadre didactice au fost sancționate cu observație scrisă, iar alte trei, cu diminuarea salariului de bază cu zece la sută pentru o perioadă de trei luni, în timp ce alți nouă profesori vor avea diminuat salariul de bază cu 15 la sută pentru o perioadă de șase luni. Un alt profesor a fost sancționat cu diminuarea salariului de bază pe o perioadă de trei luni cu cinci la sută.

Comentează știrea

gabi
16 august 2015
luati-o mai cu 10 ani in urma si in C-ta

Veti vedea cate contracte de munca veti desface in C-ta la listele trimise de Bucovala care intermedia pe vremea cand era la resurse, Neagu -care dadea listele si semnele lucrarilor elevilor din bac spunand c-a zis Miu Petrica, Gevat , pai cam tot inspectoratul ar trebui sa plece cu contractul d munca desfacut. si? n-o sa mai aiba loc nici in Mamaia sa vanda popcorn. DNA ul sa caute cu 10 ani in urma, cu mare atentie si-o sa gasiti si profesori care o sa va confirme. ca sunt destui care stiu sa si vorbeasca. inca mai sunt.

auuuleu!
17 august 2015
prea -cinstita

vai de ea ,cum puteti sa o acuzati de fraude?listele lui busu nu le mai punem? era doar amanta lui ,doamna aghinitei-ACUM BUCOVALA-uite cum isi face ea singura rau oricum listele chelului sunt mai actuale,dar se pare ca e sefa de liste de 10 ani ce zici zoica ......ti-o facem?MERITI JAVRA ORDINARA

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4748 secunde