Profesorii cer verificarea subiectelor și a baremului de la Definitivat

294
Profesorii  cer verificarea subiectelor  și a baremului  de la Definitivat - profesoriicerverificarea-1436808266.jpg

Articole de la același autor

Subiectele și baremul de la examenul de definitivat ar putea fi verificate de Ministerul Educației. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) cere conducerii MEN să facă o verificare a modului în care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar și baremul de corectare.

Reprezentanții FSLI au spus că au primit plângeri de la profesorii care au susținut examenul la psihopedagogie cum că ar exista ambiguitate în barem. "Subiectul de psihopedagogie de anul acesta a constat în abordarea unei teme din cele optsprezece prevăzute în programă. Asta nu i-a surprins cu nimic pe cei care au învățat. Ambiguitatea există în barem și se presupune că ar fi trebuit să se dezbată și alte teme", a declarat unul dintre candidați.

Plângerile primite la federație fac referire la neconcordanțe între subiectul al treilea din programa de psihopedagogie și baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decât în programă. "Este nedrept să ne batem joc de tinerii, și așa puțini, cu vocație pentru învățământ. Este inadmisibil ca la un astfel de examen să fie făcute greșeli la modul de notare. Programa pentru examenul de definitivat este oricum foarte stufoasă, iar candidații au la dispoziție numai patru ore pentru a rezolva subiectele, nota minimă fiind 8", a explicat președintele F.S.L.I., Simion Hăncescu.

Mulți dintre cei care au susținut definitivatul în această vară sunt, de asemenea, nemulțumiți, că nu li se mai iau în considerare notele de la inspecțiile din timpul anului și că, până acum, susțineau examenul în trei zile, iar nota minimă era 6, iar acum, cu aceeași materie, au la dispoziție numai patru ore, iar nota minimă este 8. Rezultatele la examenul de definitivat vor fi afișate în cursul zilei de astăzi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5956 secunde