Profesorii reclamă gradul mare de dificultate al subiectelor de la titularizare. „Au vrut să ne încurce”

4942
Profesorii reclamă gradul mare de dificultate al subiectelor de la titularizare. „Au vrut să ne încurce” - fond-titularizare-1689181946.jpg

Articole de la același autor

Peste o mie de candidați din judeţul Constanţa au trecut miercuri, 12 iulie, prin mari emoţii, susţinând concursul de titularizare. Majoritatea cadrelor didactice au declarat că subiectele au fost dificile şi foarte mult de scris pentru patru ore, cât au avut la dispoziţie.


Ziua de ieri a fost una foarte încărcată pentru cei care vor să se titularizeze pe post într-una din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. „Foarte mulţi colegi au recunoscut că examenul a avut un grad mai mare de dificultate decât anul trecut, atât la educatoare, cât şi la învăţătoare”, ne-a declarat Diana M. „La învăţătoare mi s-a părut foarte greu faţă de anul trecut”, a precizat o altă candidată. La fel au fost subiectele şi pentru alți candidaț. „Au vrut să ne încurce. Toate subiectele mi se pare că au urmărit asta”, a precizat Andrada T.
„Sunt fete care nu au fost primite la ora 8.10, în condiţiile în care examenul a început la 9.00, iar în anii anteriori se intra până la 8.30. Noi nu am fost anunţaţi”, a reclamat un alt candidat.
Precizăm că primele rezultate vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la IŞJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, și, respectiv, 19 iulie, până la ora 12:00. Totodată, contestaţiile pot fi transmise și prin e-mail, în intervalul de timp menționat anterior. Rezultatele finale se afișează atât la inspectoratul școlar, cât și pe site, în data de 26 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. Potrivit IŞJ Constanţa, repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 27-28 iulie. Anul acesta, la nivel județean sunt disponibile 345 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (261 în mediul urban şi 84 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățământ preșcolar (candidați înscriși - 276), învățământ primar (candidați înscriși - 118) și consiliere psihopedagogică (candidați înscriși - 38).
În data de 31 iulie va fi reactualizată lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, iar între 28 iulie - 25 august, are loc emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.69 secunde