Profesorii se retrag în bloc din comisiile de examen!

330

Articole de la același autor

Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" a transmis o scrisoare către prim ministrul Victor Ponta, solicitându-i să ia măsuri în problema fraudării examenului de bacalaureat. De asemenea, sindicaliștii cer o lege care să impună o salarizare decentă, corelată cu un sistem de evaluare corectă a calității actului de învățământ.

"Solicităm adoptarea, de urgență, a unor măsuri coerente, necesare și suficiente, bazate pe o analiză reală și corectă a problemelor din învățământul preuniversitar, care să conducă la modificări de substanță în funcționarea acestui sistem", se adresează reprezentanții FSE "Spiru Haret", premierului. Aceștia subliniază că, în contextul în care incidente de tipul celui de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din București încep să fie semnalate și în alte unități de învățământ, "este cazul să fie trase la răspundere nu numai cadrele didactice care vor fi dovedite că au acceptat o plată necuvenită, ci și acele persoane care au considerat mita o soluție pentru a acoperi trândăvia, dezinteresul și superficialitatea propriilor copii".

Președintele FSESP, prof. Marius Nistor, este de părere că "un cadru didactic al cărui salariu lunar este, în medie, echivalentul a 250 de euro, va fi tentat să apeleze, fie la meditații cu plată nesupusă impozitării, fie la acceptarea de foloase necuvenite de la părinți și elevi, din nevoia de a asigura traiul zilnic".

Potrivit lui Nistor, numeroase cadre didactice cer retragerea în bloc din comisiile de examen de la bacalaureat sau de la evaluarea națională, atât timp cât acuzațiile de fraudă sunt aruncate asupra întregii categorii profesionale, fără a se face distincția clară între vinovați și corecți. "Nu vrem să acoperim non-valoarea, ci dorim să fie recunoscută și apreciată competența reală a celor care practică cu dedicație și cu respect profesia de dascăl. Există (încă) în școala românească un număr foarte mare de persoane din această categorie - oameni care știu că această meserie cere profesionalism, abilitate didactică și corectitudine față de părinți și copii. Însă, în condițiile în care situația din învățământ va rămâne în parametrii actuali iar munca lor va fi, în continuare, desconsi-derată și blamată, numărul lor se va micșora vizibil", mai adaugă președintele FSESP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5319 secunde