"Profilul Părintelui Nil Dorobanțu". Conferință națională la Constanța

326

Articole de la același autor

Facultatea de Teologie a Universității "Ovidius" din Constanța, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare "Dumitru Stăniloae" al Universității "Valahia" din Târgoviște (CCSIDSUVT) și Colegiul "Sfinții Martiri Brâncoveni" din Constanța, organizează, astăzi, de la ora 17.00, conferința națională "Jertfă și mărturisire creștină în vremea prigoanei comuniste-atee din România (1945-1989). Profilul Părintelui Nil Dorobanțu".


Evenimentul este găzduit de Curtea Brâncovenească și se înscrie în seria manifestărilor dedicate, în acest an, comemorării Patriarhului Justinian și apărătorilor Ortodoxiei în timpul regimului comunist. Conferențiază preotul Ionel Dumitru Adam. Cu această ocazie, cei prezenți vor putea să cunoască, prin intermediul unei prezentări documentate și inedite, reperele fundamentale din viața și activitatea liturgică, misionară și teologică a personalității de excepție a Părintelui Nil Dorobanțu, unul dintre duhovnicii cei mai harismatici ai perioadei comuniste-atee din România.


Conferința va reliefa, totodată, bogata activitate publicistică a duhovnicului român, elaborată în condițiile totalitare de cenzură și salvată, în mod providențial, prin fiii duhovnicești ai Părintelui, iar actualmente reîntregită și redată cititorului contemporan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Martie 2015
Stire din Cultură-Educație : Postul de bună voie, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.7414 secunde