Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

24766
2
Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia - sarmizegeusa-1715007401.jpg

Articole de la același autor

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, poate fi vizitată acum după programul de vară, până pe data de 30 septembrie accesul turiştilor în perimetrul monumentului istoric fiind posibil zilnic între orele 9,00-20,00, a informat recent Administraţia Sarmizegetusa Regia.


Peste 67.000 de turişti au vizitat, anul trecut, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia - monument UNESCO, apreciată ca unul dintre principalele puncte de atracţie ale judeţului Hunedoara, relevă datele Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.


Accesul spre situl arheologic de la Grădiştea de Munte se face pe un drum judeţean asfaltat, pe ruta Orăştie-Costeşti-Grădiştea de Munte, până la o parcare publică amenajată la câteva sute de metri distanţă de intrarea în cetate.


Situl se află în administrarea CJ Hunedoara din anul 2013, între timp aici fiind instituite un regulament de vizitare, paza monumentului şi un serviciu de prim-ajutor cu paramedici civili din cadrul Asociaţiei Salvital Hunedoara, asigurat pentru zilele sfârşitului de săptămână, atunci când numărul turiştilor este mai mare.


Comentează știrea

Cintec Istoric
6 mai

Batranica-n asteptarea, Poate vine o veste mare. Randunica grijulie, Rezultat la batalie. A luptat cu vitejie, Puritatea pe hartie. Singele si voia buna, Patria si natia cu struna. Colo sus si pe Columna, Onoarea si Tara Romana! [ 1967, Versuri Ratacite editura Nazdravanul Inaripat ]

din tainele istoriei
7 mai

Jale mare si tristete, Randunica fara veste, De ce oare o-ntirzia? Melcul poate stia? De atita vitejie, Pamintul e plin de robie. Mare cinste-n casa ta, Ca asa-i originea ! Lumea e asa de mare, Si ce daca, nu-i scapare! Biruinta luminata, Si credinta-n lopata! Cu pecete de erou, Decebal e rindul tau! Tara de o lumineaza, Buna-i mintea cind e treaza! Merge bine la placinta, Multa trunda, drept la flinta! Tara e biruitoare, Cind ai cap si treaba mare! Asta-i pilda din stramos, Inteleptul la galosi!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4746 secunde