Programul slujbei de Bobotează, de la Constanța

737
Programul slujbei de Bobotează, de la Constanța - slujbaboboteaza-1515080170.jpg

Articole de la același autor

Pentru Boboteaza de anul acesta, Arhiepiscopia Tomisului a pregătit un program special.

Astfel, IPS Teodosie și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul vor începe ziua de vineri, 5 ianuarie, de la ora 5.00, când IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. Apoi, la ora 7.00, arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a Apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apoi, apa sfințită va fi îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează.

La ora 10.00, ierarhul Tomisului va fi prezent la Penitenciarul Poarta Albă, unde va oferi angajaților și deținuților sticluțe cu agheasmă mare, va rosti un cuvânt de învățătură celor privați de libertate și le va citi rugăciuni pentru dezlegarea și iertarea păcatelor. Peste alte patru ore, acesta va poposi la schitul "Prodromița", situat lângă Hârșova, care are ca hram secundar "Botezul Domnului". De aici, Arhiepiscopul Tomisului va merge în procesiune, împreună cu preoții și credincioșii, la malul Dunării, în zona căpităniei Hârșova, unde va fi săvârșită slujba de Sfințire Mare a Apei. Apoi, ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși.

Botezul Domnului va începe sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 8.40, la Constanța, când IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala "Sf. Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. Slujba va fi urmată la ora 11.15 de tradiționala procesiune de Bobotează, de la catedrală până la Cazinoul din Constanța.

La ora 12.00, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de sfințire mare a apei pe faleza Cazinoului. La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca cele trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.

Mai târziu, la ora 14.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a Apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu, iar la ora 16.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Techirghiol. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4826 secunde