Proiect educativ dezvoltat prin joc, la Școala "Jean Bart"

271
Săptămânal, elevi voluntari din clasele a VII-a și a VIII-a ai Școlii Gimnaziale nr.18 "Jean Bart" organizează jocuri educative pentru colegii lor mai mici de la clasele pregătitoare în cadrul proiectului "Să învățăm să ne jucăm!". 

O activitate a acestuia a avut loc ieri și, de data asta, la joc au participat și părinții și bunicii. Activitatea a pus ieri față-n față trei generații: unii au învățat să se joace, alții și-au amintit de propria copilărie. Prin implicarea părinților și a bunicilor în activitatea copiilor, s-a urmărit formarea unui mediu social mai sigur prin promovarea principiului unei "îmbătrâniri active și a unei solidarități între generații", ni s-a explicat de către organizatori. 

Proiectul s-a dezvoltat bazându-se și pe motivațiile părinților: "Copiii nu mai știu să se joace", "pierd din abilitățile de comunicare" și "nu mai știu altceva în afară de calculator". Părinți care s-au arătat foarte încântați de inițiativă, iar în scurt timp activitatea a devenit "preferata" copiilor. În cadrul ei, aceștia au învățat să respecte reguli, să-și exprime punctul de vedere non-agresiv și să relaționeze prin joc, toate acestea cu ajutorul celor mai mari pentru care prichindeii au atâta admirație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : În seara asta – concert Trupa Veche
Pagina a fost generata in 1.6637 secunde